Martin Reemeijer: "Ik zal kampioen kickboksen worden, dit heb ik mijn vader beloofd!" Nieuws
Nieuws

Martin Reemeijer: "Ik zal kampioen kickboksen worden, dit heb ik mijn vader beloofd!"

Martin Reemeijer: "Ik zal kampioen kickboksen worden, dit heb ik mijn vader beloofd!"

Met 3 sterke overwinningen op het hoogste niveau waarvan 2 op Knock-Out in de eerste ronde wil Reemeijer graag zijn krachten meten op dit grote Enfusion gala in Hamburg. De 30-jarige Groninger kickbokser is zijn eigen team begonnen in Stadskanaal en maakt de laatste 2 jaar flink wat lawaai in de kickbokswereld.

Weerbaarheid

Met een steeds meer eigen ontwikkelde stijl en een jeugdig team, wil zijn stichting FENN ( Fight Experience Noord Nederland ) zich graag laten zien. Martin huurt accommodatie bij Gym 5 in Stadskanaal maar droomt ervan om ooit een eigen weerbaarheidscentrum te hebben in Stadskanaal om verschillende groepen te helpen. Kickboksen is niet alleen wedstrijden vechten. "Vrouwen moeten weerbaarder zijn, kinderen zelfverzekerder en gehandicapten moeten ook in staat zijn om te kunnen trainen." Martin geeft naast zijn kickbokslessen ook clinics voor geestelijk en lichamelijk beperkte mensen. Hij is gediplomeerd kickboksleraar en trainer-coach .

Vanaf zijn vijfde levensjaar doet Martin aan vechtsport. Het begon allemaal met pencak silat bij Bert Toisuta. Daarna kickboksen. Zijn eerste partij draaide hij op 13 jarige leeftijd. Later vocht hij bij Team Schilt (Sem Schilt) en draaide partijen in zowel binnen- als buitenland zoals Brazilië, Roemenië en Rusland. In totaal heeft Reemeijer vijftien prof-partijen gebokst en onder andere het kickboksgala in Ter Apel gewonnen.

Martin Reemeijer vs Walid Attadlaoui (screenshot YouTube)
Martin Reemeijer vs Walid Attadlaoui (screenshot YouTube)

Evalueren, analyseren en periodiseren

De 30-jarige Martin geeft aan dat hij een beetje een laatbloeier is met een eigen stijl. "Mijn stijl is gebaseerd op het evalueren en analyseren van mijzelf. Eigen zwakheden wegwerken. Veel trainers passen de vechter aan aan de stijl. Ik vind dat de stijl zich moet aanpassen aan de vechter." Dat past Martin toe op zowel zichzelf als op zijn leerlingen. "Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en dat moet zoveel mogelijk worden benut."

Martin traint tegenwoordig zichzelf en dat werpt zijn vruchten af. Martin: "Ik heb de kruiden gevonden die het gerecht lekker maken. Zolang dat werk voor mij en mijn team ga ik hiermee door. Dat wil niet per definitie zeggen dat de trainingen bij Gert Flik van KB Groningen minder waren of die van Dave Jonkers in Zuidlaren. Ik wil niet zeggen dat ik de beste trainer ben, maar ik weet wel wat het beste is voor mijzelf. Ik heb nogal een eigenwijze visie waar ik voor 100% achter sta." Reemeijer volgt het principe van periodisering, zodat hij per dag en per week weet waar hij aan toe is en wat hij moet doen of moet verbeteren. "Als je een paar keer een hoek op je bek krijgt, moet je toch eens gaan denken dat je handjes wat hoger moeten of dat je er onder door moet duiken," legt Martin lachend uit. "Ik heb nooit plezier gehad in het kickboks trainen. Veel steeds van hetzelfde, weer dezelfde routine, weer dezelfde combinaties. Nu maak ik het mijzelf leuk en dat werpt zijn vruchten af. Ik heb ik de smaak weer te pakken."

Voorbereiding op Hamburg

"Ik heb wat beelden bekeken van Aschenbrenner. Nu is het zo dat als je er in het echt tegenover staat, het toch wel anders is, maar ik vind hem niet echt spectaculair. Het is wel een doodbijtertje." Aangezien het zijn laatste wedstrijd is, zal dat volgens Reemeijer ook emoties met zich meebrengen. "Dat kan in mijn nadeel zijn maar ik zie dat weer als een voordeel. Ik focus op het mentale en niet alleen op het fysieke. Mentaal gezien heeft Aschenbrenner veel te verliezen in eigen huis en hij heeft moeite om zijn gewicht te halen want hij wilden zwaarder vechten dan afgesproken. Zegt mij weer iets over zijn voorbereiding. Ik ga er vanuit dat ik fitter, sterker en jonger ben. De laatste wedstrijd die ik van hem heb gezien was van april dit jaar. Hij zal toch met wat beters moeten komen in Hamburg." Aldus een super gemotiveerde Martin Reemeijer.

Afgelopen juni van dit jaar tikte Martin Reemeijer nog Ray Nijmeijer tegen het canvas tijdens Enfusion # 69 in Groningen (23.06.2018). Op 18 november 2018 zal Reemeijer vechten tegen El Barbari op Enfusion in de Martiniplaza in Groningen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws