Man raakt verlamd bij Jiu-Jitsu les en krijgt 46 miljoen schadevergoeding Nieuws
Nieuws

Man raakt verlamd bij Jiu-Jitsu les en krijgt 46 miljoen schadevergoeding

Man raakt verlamd bij Jiu-Jitsu les en krijgt 46 miljoen schadevergoeding

Jack Greener (23) heeft deze week een schadevergoeding van 46 miljoen toegekend gekregen omdat hij verlamd raakte tijdens Jiu-Jitsu les.

Advocaten van Jack Greener zeggen dat hij op 29 november 2018 een beginnende 23-jarige student was aan de Del Mar Jiu-Jitsu Club. In zijn rechtszaak tegen de club stelt de aanklacht dat hij was gekoppeld aan instructeur Francisco Iturralde, een tweedegraads zwarte band.

Deze plaatste Greener in een positie die zijn hele lichaamsgewicht op Greener legde en zijn nekwervels verpletterde, waardoor hij een dwarslaesie opliep en verlamd raakte. Advocaten zeggen dat Greener enkele maanden in het ziekenhuis lag en meerdere beroertes kreeg, naast een reeks andere aandoeningen.

46 miljoen schadevergoeding na oplopen dwarslaesie bij Jiu-Jitsu les

Zijn advocaten zeggen dat hij weken verwijderd was van zijn afstuderen aan de universiteit en een carrière als professionele surfinstructeur begon toen hij verlamd raakte. De jury beraadslaagde twee dagen voordat ze dinsdag haar oordeel uitsprak, waarbij Greener $ 637.959 werd toegekend voor verlies van eerdere en toekomstige inkomsten.

Ook kreeg Greener $ 1.337.153,23 voor medische kosten in het verleden, $ 8.500.000 voor toekomstige medische kosten, $ 11.000.000 voor pijn en lijden in het verleden en $ 25.000.000 voor toekomstige pijn en lijden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws