Leraar die een bekende MMA vechter werd, schuldig bevonden aan verkrachting – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Leraar die een bekende MMA vechter werd, schuldig bevonden aan verkrachting

Leraar die een bekende MMA vechter werd, schuldig bevonden aan verkrachting

Een leraar die een carrière switch maakte als MMA vechter, is schuldig bevonden aan verkrachting na een nieuw proces. Brad Conway, 36, werd in november vorig jaar vrijgesproken in het Bradford Crown Court voor zes aanklachten van verkrachting, twee van aanranding, twee van voyeurisme en een enkele aanklacht wegens vrijheidsberoving.

Wederom voor de rechter

Hij stond opnieuw terecht op beschuldiging van verkrachting en het begaan van een overtreding met de bedoeling een seksueel delict te plegen. Een jury vond hem gisteren schuldig aan beide aanklachten. Conway wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter en veroordeeld.

In het eerdere proces vertelde Brad Conway, 36 aan de jury dat hij het idee ‘walgelijk’ vond dat hij een verkrachter zou zijn en zich niet schuldig achtte aan de ongewenste seksuele activiteit en beschuldigingen en alle gevallen ontkende. Hij vertelde de rechtbank ook dat hij een enthousiaste rugbyspeler was en had deelgenomen aan ongeveer 300 MMA gevechten.

Redder in nood

In 2015 redde Brad Conway een 15-jarig meisje dat volledig in elkaar geslagen werd door een aantal jongeren. Conway was aan het joggen ter voorbereiding van zijn afscheidswedstrijd tegen de voormalige UFC-ster Danny Mitchell, toen hij een grote groep mensen zag, waaronder volwassenen, kinderen en mannen op paarden.

“Het afschuwelijke was dat er 300 mensen waren die om bloed vroegen. Het is absoluut schandelijk. “Het was angstaanjagend, maar alleen omdat de situatie al was ontploft.” Conway zei dat hij aanvankelijk aan enkele kinderen vroeg wat er aan de hand was, en zij vertelden hem dat het een vooraf gepland gevecht was. Conway kwam tussenbeide tot de politie kwam, later werd hij geëerd voor zijn optreden. Vrijdag hoort Conway zijn straf, verwacht wordt dat hem een lange detentie te wachten staat.

Bekijk ook

Video: Publiek knokt er op los bij UFC 262 wedstrijd

Op de tribunes van het Toyota Center braken gevechten uit,

KRAK: Andre Muniz BREEKT arm van Ronaldo Souza op UFC 262

Ronaldo Souza kon met een gebroken arm naar huis afgelopen nacht

Zelfmoord bekende Thaibokser die 200 gevechten had in de ring

De Thaibokser nam naar verluidt zijn eigen leven

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page