Legendarische UFC-vechter Art 'One Glove' Jimmerson overleden Nieuws
Nieuws

Legendarische UFC-vechter Art 'One Glove' Jimmerson overleden

Legendarische UFC-vechter Art 'One Glove' Jimmerson overleden

Art 'One Glove' Jimmerson, een pionier in de wereld van Ultimate Fighting Championship UFC is op 61-jarige leeftijd overleden. Dat meldde zijn dochter woensdag aan ESPN.

Jimmerson vertegenwoordigde het boksen tijdens het allereerste UFC-evenement op 12 november 1993. Jimmerson is vooral bekend geworden door zijn iconische verschijning in de octagon hij droeg slechts één bokshandschoen.

Zijn strategie was om met één hand te jabben en met zijn krachtige rechterhand knock-outs te forceren. En verdiende daar de bijnaam 'One Glove' (een handschoen) mee.

Historische nederlaag tegen Royce Gracie

Tijdens UFC 1 strond Jimmerson tegenover Royce Gracie de uiteindelijke winnaar van het toernooi en een toekomstige MMA-legende. Gracie wist Jimmerson naar de grond te werken nog voordat hij een stoot kon uitdelen. Jimmerson moest na 2 minuten en 18 seconden aftikken wat de eerste submission victory in de UFC-geschiedenis opleverde.

Van vechter naar coach

Na zijn carrière als vechter werd Jimmerson trainer in de regio Los Angeles. Hij begeleidde zowel professionele vechters als beginners op hun weg naar succes.

John McCarthy, voormalig scheidsrechter bij de UFC en een icoon in de sport zei hierover: "Mensen kunnen zeggen wat ze willen over Art Jimmerson maar hij was een man die een kunstvorm beoefende de kunst van het boksen en daar enorm succesvol in was. Hij was moedig genoeg om die kunstvorm te testen tegen iets waar hij geen kennis van had."

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws