Kickbokser met één arm vecht zijn weg naar de top Nieuws
Nieuws

Kickbokser met één arm vecht zijn weg naar de top

Kickbokser met één arm vecht zijn weg naar de top

Eenarmige bandiet

Humby ging vechtsporten beoefenaar als tiener en realiseerde zich al snel dat hij opviel. "Ik was beter dan (mijn trainingspartners) en ze waren in de ring aan het winnen," zei Humby. "Ik zou ze gemakkelijk kunnen verslaan, dus ik dacht dat ik hier een talent voor had." Humby, wiens bijnaam The One Armed Bandit is (eenarmige bandiet), vocht in alle uithoeken van de wereld tegen niet gehandicapte vechters. Hij heeft 17 titels gewonnen waaronder twee wereldtitels, waarmee hij de enige man met één hand is om dit te bereiken.

"In mijn gedachten kan ik niet verliezen," zei Humby. "Je moet die positieve instelling hebben als je de ring binnenloopt, want als je dat niet doet, ben je al verloren." Die houding heeft Humby geholpen verder te gaan met het verslaan van boksers en het verslaan van schurken (in films). Nadat hij zich terugtrok uit de gevechten, vond Humby werk als stuntmanl in Hollywood.

Stuntman

"Ik speelde onder andere Spider-Man in Spider-Man 3," zei Humby. "Ik heb wel een miljoen dingen gedaan om te sterven in films.Ik denk dat ik hiermee bewezen heb dat het hebben van maar één arm je niet hoeft te beperken, het ligt bovendien aan je eigen instelling, Het is zo geweldig om die positieve kijk te hebben omdat er zoveel dingen uit komen. " Aldus Humby.

Niet slecht toch voor iemand die begon als een underdog vervolgt hij. "Ik denk dat dit me een beter mens heeft gemaakt omdat ik moest worstelen om boven te komen," zei Humby. "Als je worstelt, word je een beter persoon." Baxter Humby staat niet alleen als voorbeeld dat je met een beperking vechtsport kunt beoefenen, in Nederland hebben wij als voorbeeld Rudy de Jonge en recentelijk liet Nick Newell in de kooi bij de UFC zien dat hij zijn mannetje staat.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws