Gehandicapte MMA vechter haalt UFC selectie net niet! Nieuws
Nieuws

Gehandicapte MMA vechter haalt UFC selectie net niet!

Gehandicapte MMA vechter haalt UFC selectie net niet!

Opzet of pech

Nick Newell stond tegenover Alex Munoz die hem wist te verslaan via unanieme beslissing met een score van 30-27, 30-27, 30-27. Munoz die een worstel achtergrond heeft kwam onder vuur te liggen over het feit dat hij meer ervaring zou hebben, met andere woorden dat het opgezet spel zou kunnen zijn om Newell niet te laten slagen. Echter als Newell het al niet haalt tegen een Munoz hoe zou hij het dan doen tegen andere meer doorgewinterde vechters is de vraag.

Kickboksen met slechts één arm

Er is al heel lang een discussie gaande of gehandicapte vechtsporters mee moeten kunnen doen aan evenementen waar niet gehandicapte vechters aan deelnemen. Er zijn meer gevallen bekend waar sporters met een beperking gewoon deelnemen aan activiteiten en zeer succesvol zijn, zo ook in Nederland. Rudy de Jonge een goed voorbeeld van een kickbokser die zich niet laat beperken door het feit dat hij maar één arm heeft. Hij is zeer succesvol en zijn tegenstanders zonder handicap hebben letterlijk hun handen vol aan hem.

Risico

Er wordt inmiddels flink gediscussieerd of het risico aanvaardbaar is om vechters met een beperking mee te laten vechten in het reguliere circuit. Het brengt nogal wat gevaren met zich mee voor de vechters zelf maar ook de organisaties. Wat men wil voorkomen is een "freakshow-achtig" evenement waar mensen op af komen, niet voor de partijen maar om het feit dat er een vechter met een beperking aan mee doet. Wat is uw mening moeten vechters met een beperking wel of niet mee doen in het reguliere circuit?

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws