Gehandicapte MMA vechter haalt UFC selectie net niet! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Gehandicapte MMA vechter haalt UFC selectie net niet!

Gehandicapte MMA vechter haalt UFC selectie net niet!

Hij zag gisteren zijn droom uiteen vallen, Nick Newell de MMA vechter met slechts één arm deed mee aan de Dana White Contender Series, en hoopte hiermee een contract bij de grootste MMA organisatie UFC te bemachtigen. Er ging nogal wat vooraf aan zijn deelname, zo was Dana White (grote baas van de UFC), niet wild enthousiast over Nick Newell en vond het een risico hem mee te laten doen.

Opzet of pech

Nick Newell stond tegenover Alex Munoz die hem wist te verslaan via unanieme beslissing met een score van 30-27, 30-27, 30-27. Munoz die een worstel achtergrond heeft kwam onder vuur te liggen over het feit dat hij meer ervaring zou hebben, met andere woorden dat het opgezet spel zou kunnen zijn om Newell niet te laten slagen. Echter als Newell het al niet haalt tegen een Munoz hoe zou hij het dan doen tegen andere meer doorgewinterde vechters is de vraag.

Kickboksen met slechts één arm

Er is al heel lang een discussie gaande of gehandicapte vechtsporters mee moeten kunnen doen aan evenementen waar niet gehandicapte vechters aan deelnemen. Er zijn meer gevallen bekend waar sporters met een beperking gewoon deelnemen aan activiteiten en zeer succesvol zijn, zo ook in Nederland. Rudy de Jonge een goed voorbeeld van een kickbokser die zich niet laat beperken door het feit dat hij maar één arm heeft. Hij is zeer succesvol en zijn tegenstanders zonder handicap hebben letterlijk hun handen vol aan hem.

Risico

Er wordt inmiddels flink gediscussieerd of het risico aanvaardbaar is om vechters met een beperking mee te laten vechten in het reguliere circuit. Het brengt nogal wat gevaren met zich mee voor de vechters zelf maar ook de organisaties. Wat men wil voorkomen is een “freakshow-achtig” evenement waar mensen op af komen, niet voor de partijen maar om het feit dat er een vechter met een beperking aan mee doet. Wat is uw mening moeten vechters met een beperking wel of niet mee doen in het reguliere circuit?

 

Bekijk ook

Chico Kwasi pakt kickbokstitel in Turkije na extra ronde | video

Chico Kwasi pakt kickbokstitel in Turkije na extra ronde | video

Chico Kwasi van de bekende sportschool Mike's Gym

Elleboog koning maakt gehakt van rivaal in bloedig gevecht

Bloedbad! Elleboog koning maakt gehakt van rivaal | video

Met een paar venijnige elleboogstoten

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Ebanie Bridges weet hoe zij de aandacht moet trekken

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page