Kickboksende reus vs. Shaolin monnik, wie delft straks het onderspit? - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Kickboksende reus vs. Shaolin monnik, wie delft straks het onderspit?

Kickboksende reus vs. Shaolin monnik, wie delft straks het onderspit?

Kickboksende reus vs. Shaolin monnik, wie delft het onderspit?

Hong Man Choi de 2 meter 30 grote reus die 130kg weegt is aangekondigd te vechten tegen Yi Ling beter bekend als de Shaolin monnik die vecht op 70kg. Een bewuste hoop op een slachtpartij, freakshow of is dit wat de vechtsportliefhebbers willen zien?

Beide vechters zijn geen onbekenden in de vechtsportwereld. Hong Man Choi is een ware reus en vocht onder andere tegen Badr Hari maar ook andere grote namen, zoals een Bob Sapp en Remy Bonjasky. Tijdens Mas Fight zal Choi de Chinees Ling tegenover zich zien, detail er kan alleen gewonnen worden via knock-out.

De Koreaan Choi debuteerde in K-1-gevechten tijdens het World GP 2005-evenement in Seoul in maart 2005, daar won hij in de finale van Kaoklai Kaennorsing. In de Finale Eliminatie versloeg hij Bob Sapp met een 2-0 beslissing, uiteindelijk verloor hij tegen Remy Bonjasky in de World Grand Prix Finale.

Freakshow

Yi Ling is een Chinese Wushu en Sanshou kickboxer die meedoet aan de divisies Super weltergewicht, weltergewicht en super middengewicht. Hij draagt de bijnaam de “Shaolin Monnik”. Hij is wereldkampioen bij onder andere de Wu Lin Feng organisatie in China. Het lijkt een ongelijke strijd, maar wellicht zorgt Ling voor een verassing.

Wat is uw mening freakshow of echte wedstrijd?

 

Bekijk ook

Breaking! Fury moet WBC-titel verdedigen tegen Whyte

De WBC heeft officieel opdracht gegeven

6 Vechters genoemd voor comeback McGregor (video)

Nu de Ier weer volledig mobiel is

Oud-Kampioen (42) KO’t rivaal in shock comeback

42yr old former world title holder "Big Daddy" Lucas Browne (30-3, 26 KO's) with the ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page