Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Zware dag voor Nederlandse top kickboksers in China (video)

Zware dag voor Nederlandse top kickboksers in China (video)

Tijdens ONE Championship Age of Dragons welke gehouden werd op zaterdag traden drie Nederlandse top kickboksers aan, waarvan er twee tegen een verlies aanliepen.

De tot vandaag ongeslagen en wereldkampioen bij verschillende vechtsport organisaties Jorina Baars moest het afleggen tegen de Duitse Christina Breuer. Het was een nipte Nederlaag maar het debuut van de nuchtere vechter liep hiermee helaas mis.

Tarik Khbabez, die een lichtzwaargewicht wedstrijd tegen Roman Kryklia voerde had het zichtbaar zwaar, het lengte verschil leek Khbabez parten te spelen. Een goed gerichte stoot deed de top vechter wankelen maar hij vocht door, toch ging de winst op TKO naar Kryklia.

Zwaar bevochten partijen

Het was aan Ilias Ennahachi die zijn wereldtitel verdedigde tegen Wang Wenfeng om de eer te redden. Ook dit was een zware wedstrijd waar het gelijkwaardig opging. Via besluit van de jury wist Ennahachi zijn titel te behouden.

De Nederlandse ONE Championship kickboksers staan hoog aangeschreven in Azie, de verliezen van Baars en Khbabez zullen naar verwachting van tijdelijke aard zijn. Duidelijk is dat deze zich terug zullen willen vechten naar winst, ook al was vandaag een zware dag.

Bekijk ook

UFC BAAS DANA WHITE: ‘Abu Dhabi vechthoofdstad van de wereld’

Abu Dhabi wordt de vechthoofdstad van de wereld, zo zegt UFC baas Dana White. Hij ...

CORONAGEVAL: Trainingen Nederlandse Judo selectie afgelast

Een positief coronageval in nationale judo selectie is de oorzaak dat de trainingen voorlopig stil ...

Bokslegende Wladimir Klitschko doet waarschuwing uitgaan

Hij stond jaren aan de top van het boksen, Wladimir Klitschko. Nu doet de voormalige ...

Tekst kopi├źren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page