'Winnaar!' Rico Verhoeven achter Nabiyev na verliezen titelgevecht Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

'Winnaar!' Rico Verhoeven achter Nabiyev na verliezen titelgevecht

'Winnaar!' Rico Verhoeven achter Nabiyev na verliezen titelgevecht

Alim Nabiyev verloor eerder deze maand tijdens glory 82 het titelgevecht tegen Endy Semeleer. Echter werd de beslissing vrijwel direct in twijfel getroffen, en werd er protest ingediend door het team van Nabiyev. Deze kan rekenen op steun van bekende vechters waaronder Glory Kampioen Rico Verhoeven.

Het gevecht tussen Nabiyev en Semeleer en de uitslag, is volgens de fans een van de meest omstreden binnen Glory's geschiedenis. Daar waar er overtuiging was over de winst door Nabiyev, oordeelde de jury anders en kende de winst toe aan Semeleer. Ter verduidelijking, de jury is niet door Glory zelf samengesteld maar de vechtsportbond VON die het event sanctioneerde.

Onbegrijpelijk

In de tussentijd reageerde veel fans maar ook bekende vechters en coaches die Nabiyev als winnaar zien. Ook teamgenoot en Glory Kampioen Rico Verhoeven staat klaarblijkelijk achter Nabiyev. Op zijn Insta story plaatse Verhoeven een foto van Nabiyev met de tekst 'winnaar'.

Over het protest is nog geen duidelijkheid, een eventueel terugdraaien van een jury beslissing is eerder een uitzondering dan regel. Mocht er geoordeeld worden dat de winst van Semeleer wordt terug gedraaid dan kan Nabiyey zijn titelriem alsnog ophalen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws