Twijfel over GLORY titelgevecht Cedric Doumbé tegen Karim Ghajji
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Twijfel over GLORY titelgevecht Cedric Doumbé tegen Karim Ghajji

Twijfel over GLORY titelgevecht Cedric Doumbé tegen Karim Ghajji

Twijfel over GLORY titelgevecht Cedric Doumbé tegen Karim Ghajji

Cedric Doumbé zal 19 december zijn titel verdedigen tegen zijn landgenoot Karim Ghajji. Deze valt in omdat eerder deze week Murthel Groenhart moest afzeggen wegens een blessure.

Voor Karim Ghajji wellicht de kans van zijn leven. Terugkeren na een jarenlange afwezigheid bij GLORY en gelijk voor de titel strijden met de kampioen. Al gebeurt het vaker dat een vechter van buiten een organisatie direct een titelkans krijgt. Maar instappen na jarenlange afwezigheid wordt in twijfel getrokken.

Niet gerangschikt

Bronnen melden dat GLORY moeite had om een vervanger op korte termijn te vinden, wat op zich niet zou moeten zijn. Immers heeft de organisatie een poel van vechters waar Doumbé tegen had kunnen vechten. Namen als Hamicha en Dmitrii Menshikov, respectievelijk de nummers 2 en 3 in de rangschikking, spreken tot de verbeelding.

Ghajji stond zelf eens tegenover Groenhart tijdens GLORY 25 Milan in 2015. De Fransman verloor van de Nederlander. Ook Nieky Holzken was te sterk voor de Fransman, deze versloeg in 2013 Ghajji tijdens GLORY 6 in Istanbul. Ghajji boekte een winst partij bij GLORY tegen Yoann Kongolo in 2015.

Gevaarlijk

Nu mag Ghajji dus tegen Doumbé voor het goud strijden, wellicht in ons land niet zo bekend als Groenhart maar een kracht om rekening mee te houden. ,,Karim blijft een gevaarlijke vechter. Je moet hem echt niet onderschatten. Maar op zo’n korte termijn tegen een topper als Doumbé aantreden, verreist durf en ballen”, ik ben erg benieuwd hoe dit afloopt. Maar twijfel”, aldus een van de bronnen. ,,Ik zet mijn geld echt op Cedric.”

Niet iedereen is het daar mee eens. ,,Laten we niet vergeten dat Karim een record heeft van 103 gewonnen partijen. Waarvan (53 (T)KO’s), 16 verliezen, met 1 gelijkspel. Dat maakt hem een gevaarlijke tegenstander”, aldus een insider.

Vandaag maakte GLORY het gevecht officieel bekend compleet met poster. De vraag blijft echter of deze in ons land grote PPV cijfers zal halen. Groenhart is een naam die bij veel fans in het gehoor ligt. Ghajji daarentegen is redelijk onbekend voor de huidige kickboks fanaten. Wellicht dat GLORY inzet op de Franse markt aangezien zowel Doumbé en Ghajji landgenoten zijn. En zo de PPV verkopen daar hopen te verhogen.

Bekijk ook

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! 'Rolls Royce als bonus'

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! ‘Rolls Royce als bonus’

Het is duidelijk dat de PFL wil dat Cris Cyborg

Magnifiek! Debutant KO't rivaal in Bare Knuckle clash

Magnifiek! Debutant KO’t rivaal in Bare Knuckle clash (video)

Deze ging slapend neer in de touwen

Poep! UFC-ster Pimblett's stinkende zaakje met buren

KAK! UFC-ster Pimblett’s stinkende zaakje met de buren (video)

Hij belde aan om de situatie op te lossen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page