Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Thom Harinck rouwt om vriend & kickbokslegende Branko Cikatic

Thom Harinck rouwt om vriend & kickbokslegende Branko Cikatic

Thom Harinck (L) en Branko Cikatic (R)

Kickbokspionier Thom Harinck over zijn vriend en kickbokslegende Branko Cikatic, ‘ik heb alleen maar mooie herinneringen’

Zondagnacht overleed kickbokslegende Branko Cikatic na een langdurig ziekbed op 65-jarige leeftijd. Goede vriend en de man die het kickboksen in Nederland populair maakte, Thom Harinck sprak met onze vrienden van Sportnieuws over Cikatic, en zegt alleen maar goede herinneringen aan hem te hebben.

De coronavirus pandemie zit een bezoek aan de begrafenis van Ciaktic in de weg, Harinck zou graag richting Kroatie reizen maar dat zit potdicht. “Ik kan niet weg of bij hem in de buurt zijn en dat vind ik heel erg.” Dat de familie van de overleden kickbokser zijn laatste reis in besloten kring zal doen vindt Harinck ook begrijpelijk.

Goede vrienden

“Ook in Kroatië wordt het afgeraden om met meerdere mensen, kort op elkaar, in dezelfde ruimte te zijn.,”zegt Harinck. De twee waren goede vrienden en leerde elkaar in het verleden kennen tijdens kickbokstoernooi in Zweden waar Harinck scheidsrechter was. Sinds die tijd waren zij erg close.

LEES HIER HET UITGEBREIDE INTERVIEW MET THOM HARINCK

“We hielden altijd contact. In 1998 was ik zelfs zijn getuige op zijn bruiloft. Dan wéét je dat het goed zit”, zegt Harinck. “Doorgaans moet je, als je in Oostbloklanden iemands getuige wil zijn, wel een héél goede band hebben. Voor zit er niets anders op voor Harinck om op afstand mee te leven met de familie van Ciaktic en zegt ‘ik heb alleen maar mooie herinneringen.’

Bekijk ook

🎥 | Kickbokslegende Nieky Holzken beukt er flink op los

De bekende kickboksers zoals Nieky Holzken zitten iet bepaald stil tijdens de coronavirus quarantaine maatregelen ...

🎥 | Het ‘reuzengevecht’ van kickbokslegende Badr Hari

Badr Hari heeft in zijn kickboks carrière tegenstanders van verschillend allooi tegenover zich gehad. Toch ...

PRESIDENT TRUMP: ‘In september zitten de UFC- fans weer aan de kooi’

ESPN meldt dat de Amerikaanse president Donald Trump op zaterdag een meeting heeft gehad met ...