Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Thom Harinck rouwt om vriend & kickbokslegende Branko Cikatic

Thom Harinck rouwt om vriend & kickbokslegende Branko Cikatic

Thom Harinck (L) en Branko Cikatic (R)

Kickbokspionier Thom Harinck over zijn vriend en kickbokslegende Branko Cikatic, ‘ik heb alleen maar mooie herinneringen’

Zondagnacht overleed kickbokslegende Branko Cikatic na een langdurig ziekbed op 65-jarige leeftijd. Goede vriend en de man die het kickboksen in Nederland populair maakte, Thom Harinck sprak met onze vrienden van Sportnieuws over Cikatic, en zegt alleen maar goede herinneringen aan hem te hebben.

De coronavirus pandemie zit een bezoek aan de begrafenis van Ciaktic in de weg, Harinck zou graag richting Kroatie reizen maar dat zit potdicht. “Ik kan niet weg of bij hem in de buurt zijn en dat vind ik heel erg.” Dat de familie van de overleden kickbokser zijn laatste reis in besloten kring zal doen vindt Harinck ook begrijpelijk.

Goede vrienden

“Ook in Kroatië wordt het afgeraden om met meerdere mensen, kort op elkaar, in dezelfde ruimte te zijn.,”zegt Harinck. De twee waren goede vrienden en leerde elkaar in het verleden kennen tijdens kickbokstoernooi in Zweden waar Harinck scheidsrechter was. Sinds die tijd waren zij erg close.

LEES HIER HET UITGEBREIDE INTERVIEW MET THOM HARINCK

“We hielden altijd contact. In 1998 was ik zelfs zijn getuige op zijn bruiloft. Dan wéét je dat het goed zit”, zegt Harinck. “Doorgaans moet je, als je in Oostbloklanden iemands getuige wil zijn, wel een héél goede band hebben. Voor zit er niets anders op voor Harinck om op afstand mee te leven met de familie van Ciaktic en zegt ‘ik heb alleen maar mooie herinneringen.’

Bekijk ook

EXCLUSIEF: Ex GLORY topman Remon Daalder over zijn vertrek

Onze redactie sprak ex-topman van GLORY Kickboxing, Remon Daalder. Op ons verzoek gaf hij openheid ...

UFC vechter Vinicius Moreira komt niet door coronatest

De Braziliaanse licht zwaargewicht Vinicius Moreira testte positief voor coronavirus. Hierdoor valt hij uit voor ...

KANTOOR DICHT: GLORY Kickboxing verkeerd in zwaar weer?

Het blijkt dat GLORY Kickboxing in zwaar weer verkeerd. Via social media wordt gemeld dat ...