Tarik Khbabez: 'Ik wil nog een keer tegen Rico Verhoeven de ring in'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Tarik Khbabez: ‘Ik wil nog een keer tegen Rico Verhoeven de ring in’

Tarik Khbabez: ‘Ik wil nog een keer tegen Rico Verhoeven de ring in’

Tarik Khbabez: 'Ik wil nog een keer tegen Rico Verhoeven de ring in'

Tarik Khbabez stond zaterdag tegenover de koning van het kickboksen Rico Verhoeven. Door een blessure moest hij opgeven na de eerste ronde. Maar een volgende keer zal dit zomaar anders kunnen zijn.

In het 4 man toernooi van GLORY 77 trof Khbabez eerst Levi Rigters. Na een knalharde knokpartij slaagde Tarik de ‘Tank’ Rigters te verslaan. Na een rustpauze kwam de finale tegen Verhoeven. Vol adrenaline stapte Khbabez de ring en en was er klaar voor. Onze redactie sprak de Marokkaanse-Nederlandse vechter over zijn deelname aan het toernooi.

Zware partij

,,De partij tussen mij en Levi was heftig. Levi is een topvechter en ik was op mijn hoede, maar kreeg flink tegenstand. Vooral de trappen van Levi kwamen aan”, zegt Khbabez. Rigters gooide er een rechte trap uit die Khbabez naar lucht deed happen.

,,Die trap kwam goed aan. Ik dacht bij mezelf nu niet opgeven blijven staan. En ik ging er weer vol voor. Het resultaat is bekend. Maar Levi heeft mijn respect. ” Na zijn zege op Rigters kreeg Khbabez een rust pauze voordat hij Verhoeven zou treffen, die Hesdy Gerges had verslagen in zijn halve finale.

Adrenaline

Khbabez had flink last van zijn hand nog voordat hij tegen Verhoeven zou vechten. ,,In de rustpauze voelde ik mijn hand. Het verschil met als je een losse partij vecht is dat de adrenaline dan ook weg is. De pijn voel je niet als je vol met adrenaline zit. Nu moest ik mij weer opladen en dat is anders” zegt Khbabez. Toch stapte de Tank de ring in en ging er vol voor.

Echter bleek als snel dat hij niet door kon vechten. De hand speelde teveel op. ,,Ik moet er mee naar het ziekenhuis. Een operatie moet de zaak weer recht zetten. Maar dat komt goed”, zegt de vechter die vandaag gewoon zijn werk als brandweerman hervatte.

Brandweerman

Op de vraag of hij nog een keer een op en tegen Verhoeven zou willen vechten is het antwoord volmondig, ja. ,,Rico zei zijn de ring tegen mij dat doen we nog een keer over.” Na het gevecht was er veel lof over het optreden van Khbabez die een aanwinst is voor de GLORY zwaargewicht divisie.

Kickbokslegende Badr Hari die zelf twee keer tegenover Verhoeven stond sprak zijn bewondering uit over Khbabez. Badr die gast was bij Humberto Tan gisteravond. In diens programma zei dat Levi Rigters wel als het grote talent en opvolger van Verhoeven wordt gezien. Maar Khbabez dit keihard anders bewees.

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

UFC-ster McGregor ontduikt dopingtests! 'Wat is er aan de hand?'

McGregor ontloopt dopingtests als enige UFC-vechter! ‘Hoe kan dat?’

Er zijn veel speculaties over het niet testen van McGregor

'Half dood in de ring!' Horror knock-out kickbokser

‘Half dood in de ring!’ Horror knock-out kickbokser (video)

Het publiek in de zaal was doodstil ...

Joe Joyce slaat Joseph Parker knock-out

Joe Joyce verslaat Joseph Parker met verbluffende ‘KO’! Daagt Usyk uit 🎥

De Britse Joyce scoorde een verbluffende KO-overwinning op Joseph Parker.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page