Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Schande: Gemeente Tilburg blijft Kickboks Gym dwarsbomen

Schande: Gemeente Tilburg blijft Kickboks Gym dwarsbomen

De Gemeente Tilburg lijkt de maar niet mee te willen werken aan een oplossing voor Team Smits.

Joey Smits moest van de Gemeente Tilburg mat grote spoed zijn Kickboks Gym sluiten, een levenswerk en niet te vergeten een inkomen werden zonder pardon in gevaar gebracht. Van de ene op de andere dag stond Smits met zijn leerlingen op straat. Een tijdelijke oplossing weer gevonden, maar Smits wilde verder met zijn Gym die ook een grote sociale functie heeft en de jeugd van straat houdt.

LEES OOK > Gemeente zet sportschoolhouder op straat

De Gemeente kwam met allerlei tegenwerkingen en de laatste lijkt te zijn dat de noodlijdende sportschoolhouder een pand aangeboden kreeg maar met een addertje onder het gras. Op Facebook verteld hij dan ook: “Dit is het pand waar wij heen (zouden) gaan. Dit gemeentelijke pand staat al ruim 7 jaar leeg. In eerste instantie was het de gemeente die ons dit pand aanbood zoon 10 maanden geleden, waarop wij zeiden ja deze is perfect!! “

Alles rond

“Twee weken later kon het niet want zou het openbaar verkocht worden. Als de gemeente dit pand niet had aangeboden zouden wij niet eens weten dat dit een gemeentelijk pand was. ” Het blijkt dat Smits de Gemeente een aanbod moest doen voor koop. Een groot bedrag werd gevraagd. Smits vond met veel moeite een belegger die het geheel wilde financieren en de zaak leek rond.

Als verrassing moest Smits ineens parkeerplekken rondom zijn pand huren wat een zware extra kostenpost is. Na een BIBOB check leek alles in orde maar toch kan Smits het pand niet in. Ook zat er nog een anti-kraak huurder in het pand en deze zou voor 1 April vertrokken zijn, echter was dit niet het geval.

Nog steeds niks

De makelaar waar Smits mee werkt heeft meerdere keren gevraagd om vrijstelling: “dit was de laatste 6 weken zodat wij al kunnen verbouwen etc maar de gemeente blijft stil wetende dat wij as maandag ons huidige pand uit moeten en dus op straat staan. Alles klopt op papier. “

“Wij hebben 6 weken geleden al een 10 jarig contract getekend met de belegger maar het is de gemeente die laks is en alleen maar mooie praatjes verteld maar niet waar maakt WAAROM ??? ” zegt Smits hierover.

Bekijk ook

Top Karateka Sammy-Lee Muller opgenomen in de CBME Budo Hall of Fame

Sammy-Lee Muller, Kyokushin Karateka werd deze week aangenaam verrast met zijn opname in de CBME’s ...

Hoodfights in Nederland: ‘We willen gewoon knokken’

Het fenomeen HoodFights is voor ingewijden geen geheim. Het houden van gevechten zonder dat deze ...

150 sportscholen gaan zaterdag open: ‘Pikken het niet langer’

Ruim 150 sportschoolhouders willen zaterdag sportlessen gaan aanbieden. Met de protestactie hoopt de branche het ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page