Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Schandalig: Gemeente Tilburg laat kickboksers in de ‘kou’ staan

Schandalig: Gemeente Tilburg laat kickboksers in de ‘kou’ staan

Schandalig: Gemeente Tilburg laat kickboksers in de 'kou' staan

Joey Smits en de bij zijn kickboks school aangesloten leden staan letterlijk in de kou. De gemeente Tilburg besloot zonder pardon zijn sportschool te sluiten, hij had een laatste kans gekregen maar deze was wel erg mager.

“De gemeente heeft ons op straat gezet, wij hadden nog een kans om een ander pand te vinden maar de tijd die wij hiervoor kregen was er krap, ik had tot gisteravond, maar het is niet gelukt,”verteld Smits onze redactie.

De sportschool van Smits is al enige jaren gevestigd op industrieterrein Kraaiven, echter blijkt deze niet langer in het bestemmingsplan te passen. “Het is raar zegt Smits want andere bedrijven kunnen zich wel vestigen ook al passen deze niet in het plan van de gemeente, maar wij moeten weg. “

Sociale functie

Niet alleen trainen en recreanten bij de sportschool, maar ook hield het de kinderen van de straat. “Wij hebben ook een maatschappelijke functie en boden zelfs gratis trainingen aan voor kinderen uit sociaal zwakke gezinnen, maar daar sluit de gemeente de ogen voor, nu raken deze kinderen weer op straat. “

Toch was er ook steun uit de gemeente, maar liefst zes oppositiepartijen namen het op voor Smits, en wilde deze in plaats van sluiting op 1 februari uittel tot 31 maart.

Geen kans

Wel heeft de gemeente toegezegd dat een gymlokaal beschikbaar zou kunnen zijn, echter is Smits ondernemer en heeft heel veel eigen geld in de inmiddels gesloten sportschool gestoken en wil dan het liefst ook verder ondernemen.

LEES OOK: Thom Harinck: Vechtsportautoriteit is een papieren tijger

“Ik snap het niet zegt Smits, het ondernemen wordt je gewoon onmogelijk gemaakt, liever 300 kinderen de straat op dan hen een plek te bieden om te sporten, het blijft ongelofelijk.”

Alle hoop vervlogen

Smits krijgt wel veel steun en de kickboks gemeenschap spreekt er schande van, ook is er een doneer actie gestart om geld op the halen. “Ik ben blij met de steun die ik krijg, echter hebben we nog een weg te gaan, maar ik blijf positief,” sluit Smits af.

Of de gemeente mee zal werken naar het zoeken van een nieuwe locatie val te betwijfelen, een feit is dat Smits en zijn leden letterlijk in de kou staan.

Bekijk ook

GLORY Kickboxing tekent 32-jarige kickbokser Lorena Klijn

Via social media werd dinsdag bekend gemaakt dat de 32-jarige vrouwelijke kickbokser Lorena Klijn bij GLORY Kickboxing heeft getekend.

Jamal Ben Saddik: ‘Ik ga tegen Rico vechten in 2020’ (video)

Tijdens een interview met de Telegraaf op woensdag meldt Jamal Ben Saddik dat hij dit jaar nog tegen Rico Verhoeven de ring ingaat.

Andy Souwer: 'Bij ONE Championship ben ik thuis'

Top kickbokser Andy Souwer komt met online training video’s

Foto: Mike Tomale voor Vechtsportinfo Leren kickboksen vanuit je luie stoel, kickboks legende Andy Souwer ...