Rico Verhoeven gaat het kickboksen weer redden: 'Positiviteit moet terug'
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Rico Verhoeven gaat het kickboksen weer redden: ‘Positiviteit moet terug’

Rico Verhoeven gaat het kickboksen weer redden: ‘Positiviteit moet terug’

Rico Verhoeven gaat het kickboksen weer redden: 'Positiviteit moet terug'

Rico Verhoeven kondigde gisteravond aan in oktober weer te gaan vechten. Niet bij Glory maar in zijn eigen entertainment programma ‘Hit it’. Een uniek evenement en wellicht ook wel de redding voor het kickboksen welke recentelijk een flinke knauw kreeg.

Kickbokskampioen Verhoeven wordt gezien als het boegbeeld van de sport. De algemene mening is dat de atleet het kickboksen onder het grote publiek weer populair heeft gemaakt nadat dit in een kwaad daglicht kwam te staan. Met Verhoeven verdwenen de scherpe randjes en de slechte reputatie van het kickboksen. Het kickboksen werd meer mainstream en breed geaccepteerd.

Kwaad daglicht

Echter kwam er een flinke deuk in het positieve imago van het kickboksen met de rellen in Hasselt vorige maand tijdens Glory 80. Rellen in het publiek onderbraken het toernooi en het in jaren opgebouwde nieuwe imago leek in een klap verdwenen. Wekenlang spreekt men al over het feit dat de sport weer in een kwaad daglicht staat. Ook wordt gevreesd dat de rellen het einde van de sport zoals wij die nu kennen hebben ingeluid.

Gisteravond kwam de aankondiging dat Verhoeven op 29 oktober zijn comeback maakt. Niet onder de vlag van Glory en op een evenement wat een mix zal zijn van sport en entertainment. Ongetwijfeld zal dit een nieuwe doelgroep aanspreken, die op een avond geconfronteerd zal worden met het kickboksen en overige vermaak.

Positiviteit

Velen zijn van mening dat deze verrassende stap van Verhoeven en zijn mede organisatoren goed is voor het kickboksen. ,,Zo komt de positiviteit weer terug en komt de sport weer in een goed daglicht”, reageren fans op social media. De timing hoe wrang ook kan haast niet beter nu het kickboksen weer even in de hoek staat.

Verwacht wordt dat de komende periode meer bekend wordt rondom ‘Hit It’. Verhoeven gaf al aan dat de kans groot is dat er meerdere Glory Kickboksers te zien zullen zijn. Wie zijn tegenstander wordt is nog niet bekend, het wordt in ieder geval geen titelgevecht want het vindt plaats buiten Glory.

Bekijk ook

Klojo's vangen klappen na gooien bierblikjes

Klojo’s vangen klappen na gooien bierblikjes! Boksers pesten niet slim (video)

Dat leverde de twee klojo's flinke klappen op.

Moord op bekende vechter door politieagent! 'Dader op de vlucht'

Politieagent op de vlucht na doodschieten bekende vechter

Deze werd gisteren doodgeschoten door een marechaussee

Gökhan Saki: 'Deze idioot is geen kickboks coach'

Gökhan Saki: ‘Deze idioot is geen kickboks coach’

Gökhan Saki behoort tot de absolute top van de kickboks en MMA-wereld.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page