Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Rico Verhoeven: Badr vertoont al ‘mentale scheurtjes’ (video)

Rico Verhoeven: Badr vertoont al ‘mentale scheurtjes’ (video)

De GLORY Kickboxing zwaargewicht titel van Rico Verhoeven staat 21 december op het spel in het Gelredome, als de kampioen clashed met Badr Hari.

Het gevecht tussen Verhoeven en Badr werd eerst aangekondigd als een superfight, waar de titel niet op het spel stond. Tijdens de persconferentie enkele weken geleden stelde journalist Giovanni Tjin de vraag aan de CEO van GLORY of het om de titel zou gaan, dit werd ten stelligste ontkent. Afgelopen week maakte GLORY ineens bekend dat het wel een titelgevecht werd, verrassend, nee.

ZIE OOK >> Rico vs Badr opgeschaald naar titelgevecht

Ingewijden spraken al langer dat het een titelgevecht zou worden, Verhoeven zelf gaf al aan dat hij het gevecht als een strijd om de titel zou ervaren. Want immers al zou hij verliezen, wat de kampioen zelf uitgesloten acht, had hij zichzelf geen kampioen meer gevoeld. Een plausibele reden en gedachte.

Mooie kickboks avond

Bronnen melden dat Verhoeven met een grote concurrent van GLORY is gesprek was, echter zou dit gestrand zijn. De enige optie die Verhoeven zou hebben is die organisatie of overstappen naar het boksen, iets wat niet waarschijnlijk wordt geacht. Voor de diehard kickboks fans is het een zegen dat Verhoeven is behouden door GLORY.

In een zelf gemaakte video op een filmset in Londen, spreekt Verhoeven kort over de stand van zaken. De immer enthousiaste en sympathieke top atleet heeft er duidelijk zin in om met Badr voor de tweede keer de bokshandschoenen te kruisen.

Bekijk ook

NOOIT TE OUD: 58-jarige kickbokser wint wedstrijd op knock-out

Dat je nooit te oud bent om te gaan kickboksen bewijst de 58-jarige Laura Lee Jones, zij wist haar jaren jongere tegenstander te verslaan op knock-out.

Goed nieuws voor geopereerde kickbokser Robbie Hageman

Robbie Hageman: ‘Ik had op de vechtkaart Rico vs. Badr moeten staan’

Hij werd wegens gezondheid problemen gedwongen te stoppen met vechten voor GLORY kickboxing, Robbie Hageman.

Kickbokser loopt €10.000 en titel mis: ‘Ik voel me bestolen’

Tijdens het zwaar bevochten 8-mans kickboks toernooi 'King of the Ring Enfusion rookies” op 30 november, liep niet alles zoals verwacht.