Onvrede over uitslag GLORY kickbokswedstrijd
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Onvrede over uitslag GLORY kickbokswedstrijd

Onvrede over uitslag GLORY kickbokswedstrijd

Nadat er al verbazing was over de extra ronde in het gevecht tussen Nordine Mahieddine en Antonio Plazibat, afgelopen zaterdag tijdens GLORY 76. Is er ook onbegrip over de overwinning van Tony jas tegen Jos van Belzen,

Van Belzen kwam in de statistieken duidelijk als winnaar naar voren. Waarbij hij ronde 1 en ronde 3 op zijn naam schreef. De trainer van Jos van Belzen, Dick Vrij, was al niet in zijn beste humeur. Omdat Tony Jas maar liefst 2,5 kg te zwaar op de weging verscheen.

Jas was niet bereid om af te vallen. In samenspraak met matchmaker Robbie Timmers van Glory is toen besloten. Dat Jas de helft van zijn gage moest afstaan ter compensatie. 

2,5KG te zwaar

Dick Vrij ergert zich al lange tijd over de lakse houding van vechters voor een weging. Aan onze redactie laat hij het volgende weten: ,,Je staat een dag voor de wedstrijd met de rug tegen de muur. Natuurlijk kan je de wedstrijd weigeren, maar dan heeft Jos al die tijd voor niets getraind”, Zegt Vrij.

,,Ik blijf het hoogst onprofessioneel vinden dat een vechter voor zo’n grote organisatie 2,5kg te zwaar op de weging verschijnt. Dat hij te zwaar zou zijn wist hij al eerder, dan had er misschien een andere gewicht-afspraak gemaakt kunnen worden. Waardoor Jos niet had hoeven te vasten de laatste dagen.”

Alsof er niks aan de hand was

,,Dan komt zo’n gozer gewoon vrolijk 2,5kg te zwaar naar het gala. De boete die hij heeft gekregen is surrogaat. Iedereen wil graag voor Glory vechten en sommigen zelfs voor niets. Daar pak je een vechter niet mee. “

,,Beter zou zijn dat een vechter die te zwaar is bij aanvang van de partij start met een gele kaart. Dat is een betere sanctie. Laat de bonden daar eens over nadenken. Een gevecht begint in feite al bij de weging dan. Maar goed, wij hebben de partij laten doorgaan”, aldus Vrij.

Een gevecht begint in feite al bij de weging dan!

Uitslag

Over de uitslag van de partij is de voormalige freefighter helemaal niet te spreken. ,,Hoe kan het nou zijn dat de statistieken die pontificaal op TV getoond worden een hele andere uitslag geven dan de jury? Jos wint ronde 1 en 3 en is daarbij ook nog de aanvallende vechter”, zegt Vrij.

,,Ik heb Alex Engelhardt van de WAKO (sanctionerende bond. red.), gebeld en om uitleg gevraagd. Maar dan komt er een vaag verhaal dat de impact van de stoten van Tony Jas harder waren. Dat de juryleden die Jas als winnaar aanwezen wellicht een betere positie aan de ring hadden. “

Jos had gewonnen

,,Ik heb die wedstrijd meerdere keren teruggekeken en laten zien aan een aantal mensen die er ook verstand van hebben en hun mening gevraagd. Allemaal gaven ze Jos de overwinning, en geloof mij dat zijn niet de figuren die gewoon met je mee lullen. “

,,Niet eens een onbeslist dus. Dan begin ik nog niet eens over het herhaaldelijke clinchen van Jas waar Glory juist altijd op tegen is”, aldus een duidelijk getergde Dick Vrij.

Bekijk ook

Wedden op Badr Hari Alistair Overeem 2022 doe je via Jacks Casino & Sports

Wedden op Badr Hari vs Alistair Overeem! ‘Hier kan het’

Voor Badr Hari en Alistair Overeem wordt het de derde keer dat de twee tegen elkaar de ring in gaan

NL-Judoka Tsjakadoea gediskwalificeerd op WK! 'Tegen de regels'

NL-Judoka Tsjakadoea gediskwalificeerd op WK! ‘Tegen de regels’

Slecht nieuws voor Tsjakadoea

Zo begon UFC 30 jaar terug! 'Met 1 Nederlandse vechter' (video)

Zo begon UFC 30 jaar terug! ‘Met 1 Nederlandse vechter’ (video)

Er stonden slecht 2 buitenlandse vechters op het programma

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page