ONDERZOEK: Overname GLORY Sports International verdacht Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

ONDERZOEK: Overname GLORY Sports International verdacht

ONDERZOEK: Overname GLORY Sports International verdacht
ONDERZOEK: Overname GLORY Sports International verdacht

Eerder vandaag maakte wij bekend dat GLORY Sports International, het moederbedrijf van GLORY Kickboxing blijkt te zijn verkocht.

GLORY Sports International stuurde een brief uit naar haar vechters. In deze brief werd uitgelegd dat het Engelse GSUKCO Limited de nieuwe eigenaar van GLORY is. GSUKCO Limited werd op 14 mei 2020 opgericht.

MMADNA.NL deed onderzoek naar de overname en heeft geprobeerd contact te krijgen met de belanghebbenden. Zij kregen echter nul op het rekest. Uit het onderzoek wat MMADNA verrichte, komen enkele zaken aan het licht die de overname in twijfel lijken te trekken.

Dezelfde mensen

Zo blijkt dat het bedrijf een doorstart maakt met dezelfde mensen als voorheen bij GLORY actief waren, diegene daargelaten die zelf afgelopen weken opstapten. Ook meldt MMADNA dat de vechters niet zijn aangeboden aan andere organisaties.

Dit zou bij een dergelijk proces waar GLORY Sports International zich in bevond wel het geval hebben moeten zijn geweest. Een expert op faillisementen en curatele stellingen meld onze redactie:

Geld betaald

"Doorstart kan alleen als schuldeisers akkoord gaan…die vragen immers het faillissement aan. Die zullen dus wel centjes hebben gekregen van de nieuwe eigenaar plus de belofte van toekomstige business."

Zover bekend zijn de Nederlandse schuldeisers nog steeds niet gecompenseerd. Of dit met de buitenlandse schuldeisers wel het geval is, is niet duidelijk. Lees hier het uitgebreide onderzoek zoals gedaan door MMADNA.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws