ONDERZOEK: Overname GLORY Sports International verdacht – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / ONDERZOEK: Overname GLORY Sports International verdacht

ONDERZOEK: Overname GLORY Sports International verdacht

Eerder vandaag maakte wij bekend dat GLORY Sports International, het moederbedrijf van GLORY Kickboxing blijkt te zijn verkocht.

GLORY Sports International stuurde een brief uit naar haar vechters. In deze brief werd uitgelegd dat het Engelse GSUKCO Limited de nieuwe eigenaar van GLORY is. GSUKCO Limited werd op 14 mei 2020 opgericht.

MMADNA.NL deed onderzoek naar de overname en heeft geprobeerd contact te krijgen met de belanghebbenden. Zij kregen echter nul op het rekest. Uit het onderzoek wat MMADNA verrichte, komen enkele zaken aan het licht die de overname in twijfel lijken te trekken.

Dezelfde mensen

Zo blijkt dat het bedrijf een doorstart maakt met dezelfde mensen als voorheen bij GLORY actief waren, diegene daargelaten die zelf afgelopen weken opstapten. Ook meldt MMADNA dat de vechters niet zijn aangeboden aan andere organisaties.

Dit zou bij een dergelijk proces waar GLORY Sports International zich in bevond wel het geval hebben moeten zijn geweest. Een expert op faillisementen en curatele stellingen meld onze redactie:

Geld betaald

“Doorstart kan alleen als schuldeisers akkoord gaan…die vragen immers het faillissement aan. Die zullen dus wel centjes hebben gekregen van de nieuwe eigenaar plus de belofte van toekomstige business.”

Zover bekend zijn de Nederlandse schuldeisers nog steeds niet gecompenseerd. Of dit met de buitenlandse schuldeisers wel het geval is, is niet duidelijk. Lees hier het uitgebreide onderzoek zoals gedaan door MMADNA.

Bekijk ook

Sexy Pearl stapt in bloederig bare knuckle boksen en tekent multicontract

UFC en Invicta veteraan Pearl Gonzalez heeft getekent bij Bare Knuckle Fighting Championships (BKFC)

‘Doodsangst’: UFC-kampioen Usman lag met COVID-19 in het ziekenhuis

Kamaru Usman werd kort na zijn wedstrijd tegen Jorge Masvidal in juli vorig jaar met ...

WTF? ex-rugby speler slaat bokskampioen ‘KO’: Bokswereld in shock

Voormalig wereldkampioen boksen Browne stond slechts 115 seconden in de ring

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page