Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Nederlandse kickboksers in actie op 8-man toernooi Estland

Nederlandse kickboksers in actie op 8-man toernooi Estland

Dit weekend staan twee Nederlandse kickboksers in de ring tijdens een 8-man toernooi in Estland. Chico Kwasi en Mo Elawil zullen acte de presence geven tijdens het debuut event van The League.

Thai boks wereldkampioen Kevin Renno is de man achter de hagel nieuwe nieuwe kickboks organisatie, welke het event organiseert op zaterdagavond 16 februari in de Tondiraba Ice Hall in Tallinn, Estland.

The league biedt een acht-man-toernooi in de gewichtsklasse van -71 kg, met een hoofdprijs van € 10.000. Aan dit toernooi doet de in Nederland bekende Mo Elawil mee die ooit als eerste Nederlander in Engeland deelnam aan een bare knuckle wedstrijd op tv.

Super fight

Ook zal Chico Kwasi, de broer van Fabio Kwasi die grote successen boekt bij het Russische Tatneft zal in actie te zien zijn. Hij zal tegen Maikel Astur uit Estland de ring in gaan in een super fight.

LEES OOK: Mo Elawil bestolen van overwinning

Elawil daarentegen kan flinke tegenstand verwachten van de mede vechters die om de €10.000 zullen strijden. Mirkko Moisar (Estland), Adel Ekvall Halila (Zweden), Rhassan Muhareb (Denemarken), Arvydas Gerve (Litouws woonachtig in Noorwegen), Andrei Chigileichik (Wit-Rusland), Jan Naus (Litouwen) en Martynas Jasiūnas (Litouwen).


Bekijk ook

Nederlandse kickbokser in ‘9 minuten gevecht zonder jury’

De bekende Nederlands-Congolese kickbokser Chris Ngimbi, staat 27 oktober voor een grote uitdaging.

Gruwelijke armbreuk leidt tot zware knock-out (video)

Dat vechtsporten niet onderschat moeten worden, blijkt uit het Muaythai gevecht tussen de Thaise vechters Kingsanglek en Salatan.

Kickboks legende Peter Aerts: ‘Vriendjespolitiek bij GLORY’

Hij is een van de grootste kickboks legendes ter wereld, Peter Aerts en hij steekt zijn mening niet onder stoelen of banken als het om de sport gaat.