Nederlandse kickboks kampioen heeft hoop gevestigd op vechten in Duitsland - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Nederlandse kickboks kampioen heeft hoop gevestigd op vechten in Duitsland

Nederlandse kickboks kampioen heeft hoop gevestigd op vechten in Duitsland

Door de coronamaatrdegelen zullen er voorlopig geen kickboks events in Nederland worden gehouden

Het verbod op grote events zal zoals het er nu naar uit ziet aanhouden tot 1 september, wat er daarna gebeurt is nog even afwachten ook voor de kickboksers. Zo ook voor Enfusion wereldkampioen kickboksen Sarèl de Jong. In een interview met RTV Noord op vrijdag geeft zij haar visie op de huidige situatie.

De Jong is qua trainen nu ook afhankelijk van een buitenlocatie, binnen trainen mag nog niet en wedstrijden zijn helemaal uit den boze. Vrijdag demonstreert DeJong dan ook met een aantal bekende vechtsporters in Den Haag om aan te tonen dat kickboksen op 1.5 meter wel kan.

Najaar knokken in Duitsland

Op 21 november staat er een wereldtitelgevecht in MartiniPlaza, Groningen gepland, echter ziet het er nu niet naar uit dat dit zal plaatsvinden. Dus richt De Jong zich op het buitenland en wel Duitsland. Tegen RTV Noord zegt zij; “{In Duitsland is het wat soepeler. Ik hoop in september of oktober daar te kunnen vechten.”

Het buitenland is dan ook voorlopig de enige plak waar ook Nederlandse vechters actief kunnen competeren. Zo organiseert de Amerikaans MMA-organisatie UFC al enige tijd wedstrijden zonder publiek. Ook zal in Azië zodra de grenzen open gaan onder andere ONE Championship waar een groot aantal Nederlanders vechten events gaan organiseren.

Bekijk ook

Fury vs Chisora III vandaag LIVE kijken! Zó doe je dat

Fury vs Chisora III vandaag LIVE kijken! Zó doe je dat

Fury vs Chisora III vandaag LIVE kijken

Uniek 1 Miljoen MMA-event in Europa! 'Eerste in zijn soort'

Uniek 1 Miljoen MMA-event in Europa! ‘Eerste in zijn soort’

In totaal zullen 16 atleten deelnemen aan de reeks

Rauwe vleeseter 'Liver King' ontmaskert door MMA-kampioen

Rauwe vleeseter ‘Liver King’ ontmaskert door vechtkampioen

Liver King veroordeelde het gebruik van

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page