Nederlandse kickboks kampioen heeft hoop gevestigd op vechten in Duitsland Nieuws
Nieuws

Nederlandse kickboks kampioen heeft hoop gevestigd op vechten in Duitsland

Nederlandse kickboks kampioen heeft hoop gevestigd op vechten in Duitsland
Nederlandse kickboks kampioen heeft hoop gevestigd op vechten in Duitsland

Door de coronamaatrdegelen zullen er voorlopig geen kickboks events in Nederland worden gehouden

Het verbod op grote events zal zoals het er nu naar uit ziet aanhouden tot 1 september, wat er daarna gebeurt is nog even afwachten ook voor de kickboksers. Zo ook voor Enfusion wereldkampioen kickboksen Sarèl de Jong. In een interview met RTV Noord op vrijdag geeft zij haar visie op de huidige situatie.

De Jong is qua trainen nu ook afhankelijk van een buitenlocatie, binnen trainen mag nog niet en wedstrijden zijn helemaal uit den boze. Vrijdag demonstreert DeJong dan ook met een aantal bekende vechtsporters in Den Haag om aan te tonen dat kickboksen op 1.5 meter wel kan.

Najaar knokken in Duitsland

Op 21 november staat er een wereldtitelgevecht in MartiniPlaza, Groningen gepland, echter ziet het er nu niet naar uit dat dit zal plaatsvinden. Dus richt De Jong zich op het buitenland en wel Duitsland. Tegen RTV Noord zegt zij; "{In Duitsland is het wat soepeler. Ik hoop in september of oktober daar te kunnen vechten."

Het buitenland is dan ook voorlopig de enige plak waar ook Nederlandse vechters actief kunnen competeren. Zo organiseert de Amerikaans MMA-organisatie UFC al enige tijd wedstrijden zonder publiek. Ook zal in Azië zodra de grenzen open gaan onder andere ONE Championship waar een groot aantal Nederlanders vechten events gaan organiseren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws