Naar deze organisaties kunnen Rico en Badr overstappen
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Naar deze organisaties kunnen Rico en Badr overstappen

Naar deze organisaties kunnen Rico en Badr overstappen

Nu GLORY Kickboxing in de problemen verkeerd wordt er door vechtsport experts en media stevig gediscussieerd waar de GLORY vechters straks terecht kunnen.

James Rees van Overtime Heroics maakt een analyse waar top vechters zoals GLORY Wereldkampioen Rico Verhoeven terecht zouden kunnen. Naast Verhoeven, heeft hij ook bekeken welke kickbokser waar zou kunnen landen.

Grote organisaties

Laten we beginnen met Rico Verhoeven, volgens Rees zal de topatleet wel eens richting ONE Championship kunnen overstappen. Met als onverwachte uitstap de Amerikaanse UFC. Bij ONE zou Verhoeven het beste op zijn plaats zijn, er is geen andere grote organisatie die het kickboksen op hoog niveau houdt.

Wat betreft een eventuele overstap naar de UFC zegt Rees dat een struikelblok kan zijn dat Verhoeven in de regel maar een keer per jaar vecht. De naam Badr Hari die in december nog tegen Verhoeven in de ring stond, zou bij het Japanse RIZIN een plaats kunnen vergaren. Als alternatief wordt WLC World Lethwei Championship genoemd.

Badr in het bare knuckle boksen

WLC is overigens een organisatie waar Birmees blote vuist boksen de boventoon voert. Andere top atleten van GLORY zoals Alex Perriera, die naar de UFC of ONE zou kunnen gaan, en Cedric Doumbe die Rees bij ONE Championship of Bellator plaatst zijn aan te merken als enkele van de topvechters bij de organisatie.

GLORY is onder curatele gesteld. Op dit moment is er geen faillissement aangekondigd, maar het ziet er niet goed uit voor de Nederlandse kickboks organisatie. Wel kondigde deze aan snel met nieuws te komen. De fans hopen op een restart, schuldeisers op uitbetaling van openstaande facturen.

Bekijk ook

Welterusten! Boksdebutant scoort ‘KO’ van het jaar (video)

Antoine Cobb scoorde in zijn eerste prof bokswedstrijd een dikke knock-out.

Tyson Fury’s volgende gevecht in de maak! ‘In maart de ring in’

Eerder deze maand heeft de Brit met succes zijn titel verdedigd tegen Deontay Wilder in hun derde ontmoeting.

UFC-ster McGregor! ‘Probleem is op te lossen’

De vechter heeft niet allen verstand van knokken

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page