Kickbokser Max Oppewal: "kickboksen heeft mijn leven positief veranderd." - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Kickbokser Max Oppewal: “kickboksen heeft mijn leven positief veranderd.”

Kickbokser Max Oppewal: “kickboksen heeft mijn leven positief veranderd.”

Max Oppewal

Vandaag een interview met een nog relatief onbekende, jonge kickbokser. Zomaar een wedstrijdvechter die het verdiend om een keer zijn verhaal te vertellen aan de redactie van Vechtsportinfo.nl. Vandaag bellen wij met Max Oppewal uit Groningen.

De 23-jarig Max is een van die talentvolle telgen uit de stal van KB Groningen (Vechtsporten Groningen) waar trainer Gert Flik met de scepter zwaait. Hij traint pas anderhalf jaar mee bij KB Groningen en stond na een half jaar al in de ring. In de tussentijd heeft hij 3 partijen gedraaid; 2 N-partijen die hij beide won en een c-partij die hij op punten heeft verloren.

Toen Max anderhalf jaar geleden begon met kickboksen, had hij eerder een relatie met een meisje die zelf kickbokste, en haar broer ook. Ook zijn toenmalige schoonvader gaf kickbokstraining bij KB Groningen. Max voetbalde zelf en werd door zijn (schoon)familie aangespoord om ook te gaan kickboksen. Pas toen de relatie met het kickboksmeisje twee jaar over was, deed Max zijn eerste stappen in de vechtsportschool van Gert Flik. Sindsdien is hij er niet meer weg te krijgen.

Voorbeeld: Michael Duut

Zijn grote voorbeeld is de broer van zijn beste vriend, Michael Duut. “Duut helpt mij overal mee. Als ik iets nodig heb, kan ik altijd bij hem terecht. We gaan ook vaak hardlopen met hem. Hij is mijn grote voorbeeld. Je moet je doelen in het leven zo hoog mogelijk stellen, dus ik wil net als Michael Duut worden. Ik wil van kickboksen mijn werk willen maken.”

Enfusion

Max vocht 17 november jongstleden zijn eerste c-partij tot 86 kilo op Enfusion in Groningen maar verloor op punten. Voor hem is het eerder een leermoment, dan een verlies. “Ik kreeg in de laatste dertig seconden van de derde ronde een hoge trap naar mijn hoofd en die zat er vol op. Ik ben niet tegen het canvas gegaan, maar dat ik die trap mistte heeft de jury me wel hard aangerekend en heeft me de das omgedaan. Ik zie het als een leermoment.”

Op dit moment heeft Max geen partijen in zijn agenda staan. “Ik wil nu even rust,” geeft hij aan. “Er zijn nog andere jongens van KB die 8 december aanstaande moeten vechten. Na dat gala gaan we verder kijken heeft Gert tegen me gezegd. Ik wil sowieso in februari wel weer vechten als dat kan, maar dat is niet aan mij. Mijn trainer kan dat het beste inschatten.”

Max is een jongen van de straat, zo geeft hij zelf aan, en hij is er heilig van overtuigd dat kickboksen hem de stabiliteit heeft gebracht die hij nodig had. Max werkt 40 tot 50 uur per week als glazenwasser, heeft een koopwoning en is samen met zijn vriendin in blijde verwachting van een dochtertje. Alles zit hem mee.

 

Ben jij een vechter met een mooi verhaal, of ken jij iemand die een vechter is en een mooi verhaal heeft te vertellen, neem dan even contact op met de redactie. Wie weet, ben jij de volgende waar we over schrijven.

Bekijk ook

Muaythai, ultieme training voor lichaam en geest

Afbeelding van abdurraouf ramesh abdullah via Pixabay Heb je ooit een te dikke Muaythai-vechter gezien? ...

Chico Martinez: “Ik maak niet weer dezelfde fout!”

Tijdens Enfusion in Eindhoven staat een knaller van een veteranen gevecht op de rol

Olympisch Muay Thai Gala in Nederland

The Art of Muay Thai, Eersel (foto: Mike Tomale) Zaterdag 30 november 2019 organiseerden Tiger ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page