Michael Duut kijkt tevreden terug op GLORY 59 – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Michael Duut kijkt tevreden terug op GLORY 59

Michael Duut kijkt tevreden terug op GLORY 59

Michael Duut kijkt tevreden terug op GLORY 59

Kickbokser Michael ‘The Dreamcrusher’ Duut uit het Groningse Hoogkerk won afgelopen zaterdag op Glory 59 in de Johan Cruijff Arena van Mourad Bouzidi. Duut sloeg Bouzidi in de laatste paar seconden van de derde ronde tegen het canvas. 

De heren troffen elkaar eerder in mei 2017 op Glory 41 in de Brabanthallen in Den Bosch, maar toen werd Duut gediskwalificeerd vanwege een kopstoot. Hierover zegt Duut tegen MixFight:  “Weet je wat het was, hij gaf mij eerst een elleboog. Het kan gebeuren maar dat was gewoon opzettelijk. Die kopstoot was helemaal geen kopstoot, ik wilde gewoon mijn bloed afvegen maar omdat hij wegdraaide leek dat zo. Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n vieze vechter. “

Herstel

Na zijn hersteltraining vanochtend weet Michael ons te vertellen in een telefonisch interview dat hij de techniek die hij gebruikte tijdens Glory 59 wel zijn specialiteit is. “In de eerste en tweede ronde was er gewoon geen gelegenheid. Nu kwam in de laatste seconden toch dat gaatje.”

Voor Michael was het in ieder geval payback wat zich zaterdagavond in de Arena afspeelde. De Groninger typeert Bouzidi als een lastige vechter. “Zodra ik naar voren kom gaat hij aan mij hangen en doet zijn handen omhoog. Hij kan het allemaal wel mooi vertellen, maar hij hangt op mij en niet andersom. Ik hoef niet te clinchen , ik wil alleen maar vechten.”

Voorbereiding met Melvin Manhoef

Als voorbereiding op dit gevecht heeft hij samen met zijn trainer Melvin Manhoef wekenlang veel gespard. Meer dan normaal. Zelfs 3 tot 4 keer per week. “Melvin wilde eigenlijk dat ik iedere dag ging sparren, maar dat ging me net iets te ver”, grinnikt Michael. “Die man maakt wat in mij los en we hebben een goeie klik met elkaar. Ook al zou dat niet zo zijn, dan zou hij mij gewoon trainen. Hij slijpt het er gewoon in.”

De kwaliteiten die Manhoef bezit kon Michael niet in het Hoge Noorden vinden. “Gert flik van KB Groningen was mijn trainer in Groningen, een hele goede, maar op een gegeven moment moet je verder. Melvin weet mij naar de next level te tillen omdat hij het zelf allemaal heeft meegemaakt.”

Artem Vakhitovl

Als we Michael vragen wie hij nog op zijn lijstje heeft staan om binnen afzienbare tegen het canvas aan te meppen, hoeft hij niet lang na te denken. Hij heeft zijn zinnen gezet op de huidige licht-zwaargewicht wereldkampioen van Glory, de Rus Artem Vakhitovl. “Ik heb met nog wel een paar jongens een appeltje te schillen, maar voorlopig is Vakhitovl de man waar ik mij op focus, want daar gaat het uiteindelijk om. Het uiteindelijke doel is minimaal één keer die belt te halen. en wereldkampioen te worden.” Aldus Michael Duut.

Dit jaar zal The Dreamcrusher nogmaals de ring instappen. Waar en wanneer blijft nog even geheim. Het hele gevecht kunt jee hieronder nog een keer rustig terugkijken.

https://www.youtube.com/watch?v=xhF712-BloM

Bekijk ook

Levi Rigters in actie tijdens Glory 78 op 17 juli

Levi Rigters komt in actie op 17 juli tijdens Glory 78 in Ahoy.

Schokkende foto MMA-vechter vrijgegeven, ‘slachtoffer bomaanslag’

Phoe Thaw, die zwaar gewond werd door een bomaanslag in Birma is er niet best aan toe.

Video: ‘Dit is pas knokken, vechtsporters zijn er niks bij’

Wie denkt dat alleen vechtsporters een partijtje kunnen knokken heeft het mis.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page