KICKBOKSEN OP 1.5 METER: ‘Teken de petitie’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / KICKBOKSEN OP 1.5 METER: ‘Teken de petitie’

KICKBOKSEN OP 1.5 METER: ‘Teken de petitie’

Maandag deed top kickbokstrainer Nick Hemmers een oproep aan de sportscholen.

In de oproept vraagt Hemmers aan de sportscholen om de handen ineen te slaan om te zorgen dat de trainingen weer kunnen aanvangen. Uit de oproep is een petitie ontstaan die sportscholen, kickboks liefhebbers en overige geïnteresseerden kunnen ondertekenen.

Op de petitie pagina, kickboksend Nederland wil 1,5 meter trainingen starten staat te lezen dat trainers, coaches en kickboksers in Nederland de kabinetsmaatregelen respecteren die als gevolg van het Corona COVID-19 virus zijn ingesteld.

Thuis kickboksen

Dit houdt in dat sportscholen tot nader order gesloten blijven en sporter thuis aan de slag moeten. “Het is bekend dat door deze maatregelen de kickboksers alleen nog maar thuis kunnen trainen. Echter missen de meeste beoefenaars, zowel op recreatief-, wedstrijd- als het topsportniveau (de profs) de begeleiding en coaching tijdens de thuistraining,” is te lezen.

“Wij begrijpen natuurlijk ook dat (kickboksen) een contactsport is en dat wij dus gefaseerd richting normalisering de 1,5 meter afstand moeten behouden. Ons doel met deze petitie is dat wij als trainers een eerste stap naar gezamenlijke training willen bereiken door op minimaal 1,5 meter afstand trainingen te kunnen verzorgen in onze zalen. “

Iedereen kickbokst

Het is geen geheim dat in Nederland het kickboksen razend populair is en de afgelopen jaren het aantal beoefenaars explosief gegroeid is. De sport klom zich op uit het grijze gebied naar een mainstream niveau.

“Men smacht van ongeduld om weer gezamelijk met elkaar te kunnen en mogen trainen. Wij begrijpen natuurlijk ook dat het een contactsport is en dat wij dus gefaseerd richting normalisering de 1,5 meter afstand moeten behouden.”

De oproep lijkt duidelijk, de sportscholen moeten weer open. De petitie pagina die je vindt door hier te klikken heeft al een aantal handtekeningen verzameld. De organisatie nodigt een ieder uit hem te ondertekenen.

Bekijk ook

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Ellende: Pech achtervolgt UFC-event van aankomende nacht

UFC Vegas 26 gaat door met een negen-wedstrijden-kaart.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page