Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / KICKBOKSEN OP 1.5 METER: ‘Teken de petitie’

KICKBOKSEN OP 1.5 METER: ‘Teken de petitie’

Maandag deed top kickbokstrainer Nick Hemmers een oproep aan de sportscholen.

In de oproept vraagt Hemmers aan de sportscholen om de handen ineen te slaan om te zorgen dat de trainingen weer kunnen aanvangen. Uit de oproep is een petitie ontstaan die sportscholen, kickboks liefhebbers en overige geïnteresseerden kunnen ondertekenen.

Op de petitie pagina, kickboksend Nederland wil 1,5 meter trainingen starten staat te lezen dat trainers, coaches en kickboksers in Nederland de kabinetsmaatregelen respecteren die als gevolg van het Corona COVID-19 virus zijn ingesteld.

Thuis kickboksen

Dit houdt in dat sportscholen tot nader order gesloten blijven en sporter thuis aan de slag moeten. “Het is bekend dat door deze maatregelen de kickboksers alleen nog maar thuis kunnen trainen. Echter missen de meeste beoefenaars, zowel op recreatief-, wedstrijd- als het topsportniveau (de profs) de begeleiding en coaching tijdens de thuistraining,” is te lezen.

“Wij begrijpen natuurlijk ook dat (kickboksen) een contactsport is en dat wij dus gefaseerd richting normalisering de 1,5 meter afstand moeten behouden. Ons doel met deze petitie is dat wij als trainers een eerste stap naar gezamenlijke training willen bereiken door op minimaal 1,5 meter afstand trainingen te kunnen verzorgen in onze zalen. “

Iedereen kickbokst

Het is geen geheim dat in Nederland het kickboksen razend populair is en de afgelopen jaren het aantal beoefenaars explosief gegroeid is. De sport klom zich op uit het grijze gebied naar een mainstream niveau.

“Men smacht van ongeduld om weer gezamelijk met elkaar te kunnen en mogen trainen. Wij begrijpen natuurlijk ook dat het een contactsport is en dat wij dus gefaseerd richting normalisering de 1,5 meter afstand moeten behouden.”

De oproep lijkt duidelijk, de sportscholen moeten weer open. De petitie pagina die je vindt door hier te klikken heeft al een aantal handtekeningen verzameld. De organisatie nodigt een ieder uit hem te ondertekenen.

Bekijk ook

TRIEST: Vader UFC Kampioen Khabib Nurmagomedov overleden

Khabib met zijn vader Abdulmanap Abdulmanap Nurmagomedov, vader van UFC-kampioen Khabib, is op 57-jarige leeftijd ...

Rico Verhoeven scoort rol in film als kickbokser

GLORY Kickboxing kampioen Rico Verhoeven heeft een filmrol te pakken in de Nederlandse filmserie Misfits. ...

CORONAVIRUS: Bokslegende uit ziekenhuis ontslagen

Panamese Roberto Duran werd donderdag ontslagen uit het ziekenhuis nadat hij was behandeld voor coronavirus. ...