JEUGD DODEN: Ministerie dreigt vechtsport bond te verbieden – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / JEUGD DODEN: Ministerie dreigt vechtsport bond te verbieden

JEUGD DODEN: Ministerie dreigt vechtsport bond te verbieden

JEUGD DODEN: Ministerie dreigt vechtsport bond te verbieden
Anucha Thasako

Het Thaise ministerie welke onder andere de vechtsporten sanctioneert dreigt met het verbieden van de IFMA jeugd Muaythai bond.

Bronnen uit Thailand melden dat de spanningen tussen het ministerie en de IFMA hoog oplopen tussen het ministerie en de IFMA. Aanleiding is de regelgeving rondom om Muaythai gevechten waar jonge kinderen en tieners aan deelnemen, dit wordt nog versterkt door een aantal sterfgevallen ten gevolgen van het onbeschermd vechten in de ring.

De dood van de jonge thaibokser Anucha Thasako, die sterf aan een hersenbloeding twee dagen nadat hij in een liefdadigheidswedstrijd vocht en daar bewusteloos was geslagen, deed de discussie in 2018 al flink opwaaien. Nu blijkt dat de IFMA die strijd voor beschermd vechten, een harde noot te kraken heeft met een deel van de Thaise overheid.

Muaythai is van ons

De IFMA die in feite amateur wedstrijden sanctioneert wordt verweten het brood uit de monden van de jonge prof vechters te willen stoten. In Thailand wordt het als normaal gezien dat jonge vechters deelnemen aan wedstrijden en daarmee de kost verdienen voor hun hele familie. Een verbod op jeugdige vechter te laten vechten wordt geen gemakkelijker klus, zelfs ondenkbaar aldus insiders.

De IFMA stelt dat de zware blessures en zelfs de dodelijke gevallen kunnen worden teruggedrongen als er beter toezicht is en hoofdbescherming wordt toegepast. Bij de IFMA staan de jonge vechters compleet beschermd in de ring om erger te voorkomen. Een vertegenwoordiger van de IFMA verteld onze redactie dat de bond met de overheid en met de dokters mee werkt om een verbod te bewerkstelligen, echter lijkt een van de ministeries tegengas te geven.

Bekijk ook

LEVENSLANG? Bekende MMA-vechter pleit schuldig aan cocaïnehandel

Door schuldig te pleiten aan die beschuldigingen, werden hem een aantal andere aanklachten vrij gescholden.

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page