Bizar: 13-jarige thaibokser sterft, maar 'niemand' wil hoofdbescherming Nieuws
Nieuws

Bizar: 13-jarige thaibokser sterft, maar 'niemand' wil hoofdbescherming

Bizar: 13-jarige thaibokser sterft, maar 'niemand' wil hoofdbescherming
Bizar: 13-jarige thaibokser sterft, maar 'niemand' wil hoofdbescherming

De dood van de 13-jarige thaibokser Anucha Thasako die onlangs het leven liet na een knock-out door een 14-jarige tegenstander, lijkt in Thailand jeugdige vechters niet aan te zetten tot het dragen van extra bescherming.

Dagblad Trouw publiceerde vandaag een artikel over het onderwerp. De krant doet relaas over een jonge vechter genaamd Witsarut, één van de duizenden jonge Muay thaiboksers in Thailand.

De jonge vechter werd gevraagd naar zijn mening over het dragen van extra bescherming op het hoofd. Maar klaarblijkelijk ziet de jonge vechter daar het nut niet van in, zelfs de dood van een collega jeugd vechter lijkt niet af te schrikken.

Traditie

Dit alles heeft onder ander te maken met het feit dat het Thaiboksen een onderdeel is van de tradities in Thailand. Ook de ouders van de kinderen, die met de gevechten een extra inkomen binnen brengen stimuleren het vechten zonder bescherming.

“Ik heb ­vorig jaar mijn neus gebroken toen ik een elleboog in mijn gezicht kreeg. Toen was ik wel echt bang. Ik zat onder het bloed,” vertelt Witsarut aan Trouw.

Extra geld

Zonder de beschermers zijn de gevechten spectaculair, kinderen die met een beschermer willen vechten maken geen kans om deel te nemen aan een wedstrijd, dus dit betekent ook geen extra geld voor de familie.

LEES OOK: 13-jarige thaibokser sterft in de ring

Klaarblijkelijk vindt met het gevaar op blijvende hersenschade of zelfs de dood een aanvaardbaar risico. De Thaise regering werkt overigens aan een verbod op het vechten zonder bescherming. Maar of deze er op korte termijn komt valt te bezien.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws