Vechtport Info Bizar: 13-jarige thaibokser sterft, maar 'niemand' wil hoofdbescherming - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Bizar: 13-jarige thaibokser sterft, maar ‘niemand’ wil hoofdbescherming

Bizar: 13-jarige thaibokser sterft, maar ‘niemand’ wil hoofdbescherming

Schokkend: 13-jarige kickbokser overlijdt na heftige knock-out

De dood van de 13-jarige thaibokser Anucha Thasako die onlangs het leven liet na een knock-out door een 14-jarige tegenstander, lijkt in Thailand jeugdige vechters niet aan te zetten tot het dragen van extra bescherming.

Dagblad Trouw publiceerde vandaag een artikel over het onderwerp. De krant doet relaas over een jonge vechter genaamd Witsarut, één van de duizenden jonge Muay thaiboksers in Thailand.

De jonge vechter werd gevraagd naar zijn mening over het dragen van extra bescherming op het hoofd. Maar klaarblijkelijk ziet de jonge vechter daar het nut niet van in, zelfs de dood van een collega jeugd vechter lijkt niet af te schrikken.

Traditie

Dit alles heeft onder ander te maken met het feit dat het Thaiboksen een onderdeel is van de tradities in Thailand. Ook de ouders van de kinderen, die met de gevechten een extra inkomen binnen brengen stimuleren het vechten zonder bescherming.

“Ik heb ­vorig jaar mijn neus gebroken toen ik een elleboog in mijn gezicht kreeg. Toen was ik wel echt bang. Ik zat onder het bloed,” vertelt Witsarut aan Trouw.

Extra geld

Zonder de beschermers zijn de gevechten spectaculair, kinderen die met een beschermer willen vechten maken geen kans om deel te nemen aan een wedstrijd, dus dit betekent ook geen extra geld voor de familie.

LEES OOK: 13-jarige thaibokser sterft in de ring

Klaarblijkelijk vindt met het gevaar op blijvende hersenschade of zelfs de dood een aanvaardbaar risico. De Thaise regering werkt overigens aan een verbod op het vechten zonder bescherming. Maar of deze er op korte termijn komt valt te bezien.


Bekijk ook

Brute knock-outs en harde knokpartijen, je kijkt of niet (video)

Wie van de betere knock-outs houdt en het vechten met de blote vuist niet eng ...

4 wereldtitels en record voor Amerikaanse boksster Shields (video)

Claressa Shields de Amerikaanse boks ster pakte gisteravond maar liefst 4 wereldtitels en zet daarmee ...

‘Ik heb je kapot geslagen’: Rivaal McGregor compleet uit zijn dak

Nate Diaz een oude rivaal van UFC-ster Conor McGregor, Nate Diaz, is flink uit zijn ...