Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Jamal Ben Saddik over 2019: ‘het jaar dat ik Rico Verhoeven en kanker zal verslaan’

Jamal Ben Saddik over 2019: ‘het jaar dat ik Rico Verhoeven en kanker zal verslaan’

Kickbokser Jamal Ben Saddik heeft een doel voor 2019, hij wil dit jaar Rico Verhoeven én kanker verslaan.

In een openhartig interview eerder vandaag op radiozender NPO1, was Ben Saddik er duidelijk over, zowel Rico Verhoeven maar ook de ziekte kanker zal hij gaan verslaan.

De kickbokser heeft een lang weg afgelegd om te komen waar hij nu is. Hij won na een harde strijd op 8 december vorig jaar het achtman toernooi bij GLORY in Rotterdam. Maar hij voert nog een strijd.

Strijd tegen kanker

In 2011 sloeg Ben Saddik, Rico Verhoeven knock-out. Een grote overwinning voor de Belgische kickbokser. In de zomer van 2011 kreeg hij te horen dat hij schildklierkanker had.

”Kanker was altijd iets dat heel ver weg van mij was. Het voelde als iets wat ik niet kon krijgen, ik ben juist het persoon dat sport en gezond eet,” zegt Ben Saddik tegen De Nieuws BV op NPO1.

Harde levensweg

Het leven van kickbokser Jamal Ben Saddik ging niet over rozen. Zijn doel is om wereldkampioen te worden en daarnaast wil hij het gevecht tegen kanker winnen. In De Nieuws BV vertelt hij over zijn bewogen leven, klik hier voor het complete interview en video.

Bekijk ook

MMA-kampioen gooit 1 miljoen op tafel voor gevecht met UFC’s McGregor

Patricio Friere, Bellator MMA-kampioen deed een uitdaging van $ 1.000.000 tegen UFC-baas Dana White en ...

Anthony Joshua en Tyson Fury bereiken akkoord: ‘Gevecht is aan’

De zwaargewicht boksrivalen Anthony Joshua en Tyson Fury zullen binnenkort hun £ 200 miljoen megagevecht aankondigen nadat vandaag de voorwaarden zijn overeengekomen.

‘Ik ga killen, niks meer en niet minder’: Pieter Buist heeft wat te bewijzen

Pieter Buist maakt 28 april zijn rentree bij ONE Championship in Singapore. De Nederlandse topvechter treft de Amerikaan Lowen Tynanes.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page