Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Ilias Ennahachi over winnen ONE FC wereldtitel: ‘Ik ben de beste’

Ilias Ennahachi over winnen ONE FC wereldtitel: ‘Ik ben de beste’

Een beter debuut had de Nederlands-Marokkaanse kickbokser Ilias Ennahachi zich bij ONE championship niet kunnen wensen.

Afgelopen vrijdag, 16 augustus in Bangkok, Thailand veroverde de Nederlander de ONE Flyweight Kickboxing World Title met een verbluffende derde ronde knock-out die de fans van zijn tegenstander het zwijgen oplegde in de Impact Arena. De kickbokser uit Utrecht had te kampen met meer dan alleen een vijandig thuispubliek toen hij een van de gevaarlijkste atleten in The Home Of Martial Arts aan nam.

Petchdam had alle vier van zijn vorige ONE Super Series-wedstrijden gewonnen en zijn kenmerkende linkse roundhouse-kick was de sleutel tot de meeste van zijn overwinningen. Afgezien van één stoot die laag landde en een paar momenten van blessuretijd nodig had om te herstellen, zegt Ennahachi dat hij niet al te veel problemen had met het omgaan met de gevaarlijkste wapens van “Petchdam” terwijl hij zijn eigen wapens ontketende.

Goeie bokser

“Hij trapte hard tegen mijn kruis en dat stoorde me”, geeft hij toe. Zijn [andere] trappen waren niet moeilijk. Ik testte hem voordat ik hem sloeg het hoorde allemaal bij het plan. Ennahachi was effectief met zijn trappen in de eerste ronde, maar hij begon te domineren in de tweede toen hij begon met het loslaten van zijn boks vaardigheid.

ZIE OOK >> Ilias Ennahachi pakt ONE wereldtitel bij debuut

Hij scoorde eerst met een krachtige tegenhoek die Petchdam verbaasde voordat hij naar voren begon te komen en stoten in een waar spervuur naar het hoofd en lichaam van Petchdam ontlaadde. Die slagen deden zijn rivaal pijn en verstoorden zijn ritme tot het punt dat hij veel minder een bedreiging vormde voor de rest van de wedstrijd met als gevolg dat Ennahachi de wereldtitel claimde.

Bekijk ook

Trainer Jamal Ben Saddik: ‘We voelen ons gepasseerd’ (video)

De trainer van Jamal Ben Saddik, Nick Hemmers, zegt dat zijn vechter en het team zich gepasseerd voelen.

Voormalig Enfusion kickbokskampioen El Gaoui met pensioen

The Magician Hicham el Gaoui kondigt zijn afscheid aan

Enfusion 89 Wuppertal: Met wereldkampioen Tayfun Ozcan en meer

Er staat een groots kickboks spektakel op de rol in het Duitse Wuppertal, Enfusion 89.