Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Ilias Ennahachi pakt wereldtitel in ONE championship debuut

Ilias Ennahachi pakt wereldtitel in ONE championship debuut

Ilias Ennahachi pakt wereldtitel in ONE championship debuut

Vrijdag vond ONE Championship: Dreams of Gold plaats in Bangkok, met als headliner de Nederlands-Marokaanse vechter Ilias Ennahachi tegen Petchdam Petchyindee Academy.

Voor Ennahachi was het zijn debuut bij ONE Championship en waar hij gelijk voor de titel de strijd aan mocht gaan tegen ONE Flyweight Kickboxing wereldkampioen Petchdam Petchyindee Academy uit Thailand die zijn titel verdedigd.

Petchdam is een meervoudig Muay Thai Wereldkampioen bekend om zijn verwoestende linkse schop, die verantwoordelijk is voor de meerderheid van zijn overwinningen. Hij traint uit de beroemde Petchyindee Academy in Bangkok.

Tweede Nederlander met wereldtitel

De Utrechtse Ilias Ennahachi meervoudig wereldkampioen kickboksen en traint bij Said El Badaoui die recentelijk door Badr Hari als hoofdtrainer en coach is aangesteld in zijn voorbereiding op zijn gevecht tegen Rico Verhoeven op 21 december aanstaande.

ZIE OOK>> Ennahachi: ik pak die wereldtitel bij ONE

Ennahachi bleek een stap te ver voor Petchdam die een verlies leed tegen de vechter uit Utrecht via knockout, met de winst is Ennahachi de nieuw gekroonde wereldkampioen en de tweede Nederlander na Regian Eersel die een wereldtitel bij ONE binnensleept.

Bekijk ook

Nederlandse kickbokser in ‘9 minuten gevecht zonder jury’

De bekende Nederlands-Congolese kickbokser Chris Ngimbi, staat 27 oktober voor een grote uitdaging.

Gruwelijke armbreuk leidt tot zware knock-out (video)

Dat vechtsporten niet onderschat moeten worden, blijkt uit het Muaythai gevecht tussen de Thaise vechters Kingsanglek en Salatan.

Kickboks legende Peter Aerts: ‘Vriendjespolitiek bij GLORY’

Hij is een van de grootste kickboks legendes ter wereld, Peter Aerts en hij steekt zijn mening niet onder stoelen of banken als het om de sport gaat.