Goede vriend houdt gedachte aan doodgeschoten topkickbokser al jaren levend
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Goede vriend houdt gedachte aan doodgeschoten topkickbokser al jaren levend

Goede vriend houdt gedachte aan doodgeschoten topkickbokser al jaren levend

Dirk Stal (L) met de bekende kickbokser John Wayne Parr (midden) en Peter Smit (R)

Peter Smit werd in 2005 op straat doodgeschoten. De topkickbokser is bij een groot aantal mensen nog steeds levend. Onder andere bij goede vriend Dirk Stal.

Na het overlijden van Peter ‘The Hurricane’ Smit nam Dirk Stal het op zich hem voor altijd te gedenken Stal deed Smit de belofte zijn legende levend te houden. Vandaag op de verjaardag van de kickbokser is dat niet anders.

,,Ik ken Peter al sinds 1965. We kwamen samen als nieuwelingen op de kleuterschool en we hebben sindsdien mooie dingen meegemaakt”, zegt Dirk Stal. Later bleek deze al vroeg ontstane vriendschap de basis voor een lange verbintenis met elkaar. Zelfs na de dood van de topkickbokser.

Belofte

,,Peter vroeg mij toen hij kickbokste of ik foto’s van hem wilde posten op een kickboks pagina. Ik had toen net een computer en het internet stond nog in de kinderschoenen. Ik vond dat wel leuk om te doen. Peter vond het super dat ik dat voor hem deed”, aldus Stal die de grootste kickboks community van Nederland op Facebook heeft.

Samen met mijn zoon Bryan hebben wij op Facebook een aantal jaar terug de groep ‘We are kickboxers‘ opgericht. Daar delen we alles wat we interessant vinden over de sport. Ook daar kan ik Peter levend houden”, zegt Stal.

Eeuwige vriendschap

,,Peter vroeg mij ooit of ik zijn legende hoog wilde houden. Ik vond dat best een rare vraag. toch beloofde ik het hem. Later toen hij vermoord was heb ik bij zijn kist de belofte nog eens gedaan. Met tranen in mijn ogen. “

Stal gedenkt Smit niet alleen op zijn verjaardag elk jaar maar ook op zijn sterfdag zodat de legende nooit verloren gaat. Een mooi initiatief dat door veel mensen wordt gewaardeerd.

Bekijk ook

Gruwelijke beenbreuk verpest debuut MMA-vechter Richard Palencia | Video

Nasty! Gruwelijke beenbreuk verpest debuut bij Bellator | Video

Dit nadat hij een gebroken been had opgelopen

Holy shit! Vechter op brancard afgevoerd na flying kick (video)

Holy shit! Vechter op brancard afgevoerd na flying kick (video)

Ook de wedstrijd van Ożóg en Mamporia eindigde grim

Fatale HeadKick in 5 seconden fataal voor vechter!

Fatale HeadKick in 5 seconden fataal voor vechter! (video)

De commentatoren waren het erover eens

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page