GLORY kickboks titelgevecht op het nippertje gered – Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / GLORY kickboks titelgevecht op het nippertje gered

GLORY kickboks titelgevecht op het nippertje gered

Soms kan het heel spannend zijn voorafgaand aan een kickboks wedstrijd, zo ook vrijdag tijdens de wegingen voor het GLORY event in Arnhem zaterdag 21 december.

Kampioen in twee gewichtsklassen, Alex Pereira bleek het even flink spannend te houden, hij bleek te zwaar wat het titelgevecht in gevaar zou kunnen brengen. Tegenstander Ertugrul Bayrak was wel op gewicht en wachtte in de zaal af wat er zou gebeuren.

Alhoewel het gewichtverschil gering was, zou dit kunnen betekenen dat het gevecht wel eens niet door zou kunnen gaan. Pereira kreeg 25 minuten om de 85KG te halen waar op gevechten zou worden.

Naar het toilet

Een tweede poging gaf op de schaal 85.05 aan dus 50 gram te zwaar, pas bij de derde poging was Pereira succesvol en kwam de kampioen op 84.04KG uit wat betekend dat het gevecht door zal gaan.

ZIE OOK >> Angst voor geweld rondom GLORY kickboksgala

U vraagt zichzelf wellicht af wat een vechter doet om in de korte tijd nog gewicht te verliezen, vaak gaat het om vocht en wordt het toilet veelvuldig bezocht, een vechter die kilo’s te zwaar is redt dit niet in korte tijd. Maar Pereira kan opgelucht ademhalen.

Bekijk ook

📷 ‘Wonder Woman is ok’: 3e kind UFC-ster McGregor geboren

De McGregor-clan is nu een gezin van 5

Nieuw Judo magazine gelanceerd: ‘Blijf op de hoogte’

Voor de prijs hoef je het als judo fan niet te laten

GOED NIEUWS: Sportscholen mogen weer open

De versoepelingen die voor woensdag gepland staan gaan door,

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page