Gevaar voor Rico Verhoeven? "James McSweeney, ik wil een contract bij GLORY Kickboxing" Nieuws
Nieuws

Gevaar voor Rico Verhoeven? "James McSweeney, ik wil een contract bij GLORY Kickboxing"

Gevaar voor Rico Verhoeven? "James McSweeney, ik wil een contract bij GLORY Kickboxing"
Gevaar voor Rico Verhoeven? "James McSweeney, ik wil een contract bij GLORY Kickboxing"

McSweeney, hoewel bekend van mma, heeft ook een kickboks achtergrond. Hij vocht tegen enkele van de beste en deed zelfs mee aan de officiële K-1. Hij wil nu tekenen bij GLORY Kikcboxing na het uitschakelen van GLORY titel uitdager Danyo Ilunga eind vorig jaar.

Het uitschakelen van Ilunga op 1 december 2018 koste deze zijn contract bij GLORY, de Duitse vechter deed mee aan een toernooi bij de Mixfight organisatie (MFC 25) maar had verzaakt hiervoor toestemming te vragen bij de grootste kickboks organisatie ter wereld.

McSweeney vindt nu dat het tijd is dat hij een plek krijgt binnen GLORY. Woonachting in Phuket Thailand is de sympathieke Engelsman veel in Nederland te vinden. In een interview vorig jaar met een van onze redacteuren vertelde hij dat hij zich de Dutch Style of kickboxing helemaal eigen had gemaakt.

Trainen in Nederland

Lucien Carbin de toptrainer uit Nederland is degene die McSweeney bijstaat in zijn trainingen. Mocht McSweeney tekenen bij GLORY dan is de zwaargewicht divisie een stevige vechter rijker. Met de introductie van het 8-man toernooi eind vorig jaar zette men de stap richting de K-1 stijl van vechten.

De Engelsman is het gewend om in dergelijke toernooien mee te vechten, alhoewel hij verloor van de Nederlander Brian Douwes tijdens de K-1 World Grand Prix 2008 in Amsterdam. Echter won hij twee keer in 2018, respectievelijk tijdens MFC 24 en 25, waar hij Ilunga versloeg.

LEES OOK: James McSweeney verslaat Danyo Ilunga

Open sollicitatie

Ook vocht McSweeney ettelijke MMA-partijen bij grote organisaties zoals de UFC, ONE Championship, en KSW. Mocht GLORY toehappen en McSweeney een contract aanbieden dan is de zwaargewicht divisie van de organisatie een potentiële tegenstander voor Rico Verhoeven rijker.

Via zijn Facebook en Youtube is Mc Sweeney een soort van petitie gestart om bij GLORY binnen te komen. "Like en deel deze video en laat James McSweeney bij GLORY kickboksen", is de boodschap. Of dit al lukken zal de nabije toekomst uit wijzen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws