Gestoorde scheidsrechter weigert gevecht te stoppen Ander Nieuws
Ander Nieuws

Gestoorde scheidsrechter weigert gevecht te stoppen

Gestoorde scheidsrechter weigert gevecht te stoppen

Thongchai Sitsongpeenong maakte in 2016 zijn Glory debuut met een brute knock-out op Casey Greene. Echter was de scheidsrechter het onderwerp van gesprek door zijn omstreden optreden in de ring.

Vechtsporten zijn al gewelddadig genoeg zonder dat de aangestelde scehidsrechters de zaken nog erger maken. Of het nu gaat om boksen, mixed martial arts of in dit geval kickboksen, de belangrijkste taak van een scheidsrechter is de veiligheid van vechters.

Dat leek de de arbiter tijdens Glory 34 in Denver anders te hebben gezien. De video van het gevecht kwam recentelijk weer tevoorschijn op social media. Op Glory 34 maakte de 20-jarige Sitsongpeenong eindelijk zijn debuut. Geadverteerd met een Muay Thai-record van 133-33 (!!!), stelde Sitsongpeenong niet teleur. Hij domineerde Casey Greene absoluut gedurende het grootste deel van twee ronden.

Had moeten stoppen

Het is tegen het einde van ronde twee waar de dingen een beetje wazig werden en de scheidsrechter die de leiding heeft het gevecht laat ontsporen. Eerst sloeg Sitsongpeenong Greene hard neer en de Amerikaanse kickbokser kon nauwelijks overeind komen.

Dan 20 seconden later raakt Greene opnieuw het canvas. Om de reeds gewonde hersencellen nog meer te tergen ontkurkt Sitsongpeenong een gewelddadige hoek die Greene voor de derde gewelddadige keer op de mat laat vallen. De algemene menig was dat de 'gestoorde' scheids het gevecht te lang door liet gaan. Maar was dit ook zo...?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws