Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Enfusion kampioen Tayfun Ozcan: ‘Ik wil de GLORY titel van Marat Grigorian’

Enfusion kampioen Tayfun Ozcan: ‘Ik wil de GLORY titel van Marat Grigorian’

Enfusion kampioen Tayfun Ozcan: 'Ik wil de GLORY titel van Marat Grigorian’
Marat Grigorian (L) en Tayfun Ozcan (R)

Zaterdagavond prolongeerde GLORY lichtgewicht kampioen Marat Grigorian in Düsseldorf zijn wereldtitel tegen Tyjani Beztati.

In wat een staaltje kickboksen pur sang was van beide vechters bleef de titel toch in het bezit van Grigorian. In een interview met onze redactie na het gevecht reageerde Grigorian op de vraag tegen wie hij zijn volgende titel verdediging zou doen: “Ik ben klaar voor iedereen binnen GLORY.”

Echter lijkt het er op dat een grote kampioen in de vorm van Tayfun Ozcan die bij Enfusion ongeslagen is, zijn zinnen heeft gezet op de titel van Grigorian. Tegen onze redactie zegt hij dan ook: “Ik weet zeker dat ik Grigorian aan kan, qua kracht en ervarenheid zitten wij op hetzelfde niveau.”

Ik pak die titel van Grigorian

Volgens Tayfun is de reden dat Beztati verloor onder andere te wijten aan zijn jonge leeftijd en ervaring, “ik heb de ervaring en tactisch inzicht om Grigorian van zijn troon te stoten, daar ben ik van overtuigd.” Tayfun staat dan wel onder contract bij Enfusion maar is vrij om bij andere organisaties te vechten.

Het gebeurde al eens eerder dat er een cross-over was tussen Enfusion en GLORY Kickboxing. Tijdens GLORY 41 in 2017 stonden twee kampioenen van beide organisaties al eens tegenover elkaar, Rico Verhoeven vocht toen tegen Ismael Lazaar in een bloedstollende wedstrijd die Verhoeven op zijn naam schreef.

Abu Dhabi

Als het aan Tayfun ligt zal het ditmaal anders lopen en zal hij de GLORY titel mee naar huis nemen: “Ik volg Grigorian al een lange tijd, maar mijn snelheid en inzicht zullen het verschil gaan maken, “zegt hij dan ook.

ZIE OOK>> Tayfun Ozcan treft Jonay Risco in Abu Dhabi

Mocht het tot een clash komen dan zal dit niet eerder dan in 2020 zijn, Tayfun vecht 6 december in Abu Dhabi tegen Jonay Risco voor de 70 kg wereldtitel, die in nu nog in het bezit is van Risco, maar die Tayfun van plan is mee naar huis te nemen.

Bekijk ook

GEWOND: Mike Tyson loopt nare blessure op tijdens training

Mike Tyson heeft een snee van een aantal centimeter boven zijn oog opgelopen. De legende ...

ONTSLAG: Slaande ruzie kampioen Jon Jones & UFC baas White

UFC Kampioen Jon Jones noemt Dana White ‘een fucking-leugenaar’. En vraagt ​​om zijn ontslag ”jammer ...

Belangrijkste sponsor en UFC gaan uit elkaar

De samenwerking tussen UFC en Reebok zal naar verwachting dit jaar aflopen. Er zijn gesprekken ...