Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Doodsbedreiging: Kickbokser verliest ‘expres’ wedstrijd (video)

Doodsbedreiging: Kickbokser verliest ‘expres’ wedstrijd (video)

Matchfixing of het op andere manieren manipuleren van gevechten komt nog regelmatig voor.

Donderdagavond vond in Thailand het Battle of Phetyindi Muaythai event plaats, deze word gehouden in het bekende Rajadamnern Stadium in Bangkok, Thailand.

Tijdens het event stonden de vechters Kai Pa en Buakaw Lek tegenover elkaar. De namen zeggen de Nederlandse vecht fans waarschijnlijk niet veel, maar Lek komt uit de vechters stal van de wereldberoemde en Muaythai grootheid Buakaw Banchamek.

Met de dood bedreigd

Buakaw Lek werd gediskwalificeerd na een waarschuwingen van de scheidsrechter. Op Facebook verklaarde de vechter dat hij expres erop uit was om te verliezen, er werd gedreigd hem te vermoorden als hij zou winnen.

ZIE OOK >> Straatrovers in elkaar geslagen door vrouwelijke MMA-vechter

Buakaw Lek koos eieren voor zijn geld en besloot de dreiging niet licht op te nemen. Thaise maffia leden toonden foto’s van Buakaw Lek’ familie net voordat hij de ring betrad, dit was de druppel voor de vechter

Bekijk ook

Rico Verhoeven: ‘Klaar of niet, ik kom er aan’

Het aftellen is begonnen voor wat het grootste gevecht in de vaderlandse kickboks geschiedenis wordt genoemd, Rico vs Badr.

Roel Mannaart verdedigt K-1 Kickboks wereldtitel in Japan

Vandaag maakte de K-1 WGP organisatie in Japan bekend, dat regerend K-1 zwaargewicht kampioen Roel Mannaart zijn titel zal verdedigen tegen de Engelsman Chris Bradford.

Titelgevecht GLORY 70: Murthel Groenhart vs. Cedric Doumbé

Titelgevecht GLORY 70: Murthel Groenhart vs. Cedric Doumbé