Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Belgische Thaiboks kampioen breekt schedel zakkenroller

Belgische Thaiboks kampioen breekt schedel zakkenroller

Belgische Thaiboks kampioen breekt schedel zakkenroller

Thaibokser en meervoudig wereldkampioen Youssef Boughanem uit België leerde een zakkenroller een harde les.

Boughanem liep over straat in Elsene, nabij Brussel toen een man probeerde de mobiele telefoon van de vechter te stelen, zo meld RTL 5 Lu. De Thaibokser reageerde volgens eigen zeggen instinctief op de actie van de man, toen deze zijn hand in de zak van Boughanem stak in een poging zijn telefoon weg te nemen.

Boughanem bijgenaamd ‘Terminator’ sloeg de man vervolgens met twee klappen neer. Ook vertelde hij in de media dat hij “de dief schopte” die “op de grond viel”. De man werd naar het ziekenhuis gebracht met een gebroken schedel.

In de cel

De Thaibokser werd gearresteerd en in hechtenis genomen. Hij werd uiteindelijk vrijgelaten door een onderzoeksrechter die hem beschuldigd van zware mishandeling met als gevolg mogelijke arbeidsongeschiktheid.

Welke verdere gerechtelijke stappen er zullen worden ondernomen tegen Boughanem is nog niet bekend gemaakt. Of de vechter zich zal beroepen op zelfverdediging valt te bezien.

Bekijk ook

Nederlandse kickbokser in ‘9 minuten gevecht zonder jury’

De bekende Nederlands-Congolese kickbokser Chris Ngimbi, staat 27 oktober voor een grote uitdaging.

Gruwelijke armbreuk leidt tot zware knock-out (video)

Dat vechtsporten niet onderschat moeten worden, blijkt uit het Muaythai gevecht tussen de Thaise vechters Kingsanglek en Salatan.

Kickboks legende Peter Aerts: ‘Vriendjespolitiek bij GLORY’

Hij is een van de grootste kickboks legendes ter wereld, Peter Aerts en hij steekt zijn mening niet onder stoelen of banken als het om de sport gaat.