Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Bejaard of oud: Ga kickboksen blijf fit en krachtig

Bejaard of oud: Ga kickboksen blijf fit en krachtig

Steve Sheperd de 67-jarige kickboks kampioen

Dat kickboksen als sport goed is om fit te blijven en scherp hebben diverse onderzoeken al bewezen.

Kickboksen als sport blijkt heel wat voordelen te hebben op latere leeftijd. Prof. Kurt Jackson van de Dayton University in Ohio is een van de fervente voorstanders van kickboksen. De als neuroloog verbonden arts aan de universiteit, is gespecialiseerd in revalidatie, hij vindt dat kickboksen alleen maar voordelen heeft voor oudere mensen.

De boksoefeningen zijn anders dan dat je fitness met gewichten doet of zelfs yoga. “Er is een verschil tussen kracht en macht. Pure macht is wat een gewichtheffer gebruikt. Maar kracht produceren, daar heb je snelheid en behendigheid voor nodig”, zegt Jackson. “

Goed voor het brein

Het kickboksen helpt juist ook om je coördinatie, flexibiliteit, balans en mobiliteit te verbeteren, het houdt de hersenenen actief. Dit zijn zaken die afnemen op oudere leeftijd, de mens wordt minder scherp naarmate hij ouder wordt. Het gevaat op botbreuken is groot, omdat oudere mensen sneller hun evenwicht verliezen en een pijnlijke val kunnen maken.

ZIE OOK >> Kickboksen de ultieme sport voor vrouwen

Het ook een uitstekende workout die je spieren sterk maakt en houdt, wat ook een voordeel is op latere leeftijd. Kickboksen is overigens voor alle leeftijden. Vooral de herhalingsoefeningen zijn goed zoals het slaan op een boksbal. Jackson raadt wel aan om alles langzaam op te bouwen, zodat het lichaam went en men geen blessures oploopt.

Bekijk ook

Exclusief: Interview met top kickbokser Jorina Baars

Top kickbokser Jorina Baars tekent bij ONE Championship

De ongeslagen Nederlandse kickbokser lijkt het eerste vrouwelijke vedergewicht te worden in de selectie van de organisatie.

Amputatie: MMA-vechter spant rechtszaak aan na bizar ongeluk

Hij raakte verwikkeld in een eenzijdig auto ongeluk waar hij bijna zijn been verloor MMA-vechter, Chris Bonilla.

Winst in China: Tarik Khbabez zet zegereeks bij ONE FC voort

Hij lijkt niet te stoppen de Marokkaans-Nederlandse kickbokser Tarik Khbabez.