Home / Columns / De verbazingwekkende voordelen van kickboksen voor vrouwen

De verbazingwekkende voordelen van kickboksen voor vrouwen

De verbazingwekkende voordelen van kickboksen voor vrouwen

Nog nooit eerder is kickboksen zo populair geweest als nu, ook onder de vrouwen. Ontdek wat kickboksen zo’n geweldige work-out maakt. om je lichaam gezond en sterk te houden.

Scherp je hele lichaam aan door oefeningen

Een typische combinatie bij kickboks en MMA-oefeningen is het springtouw, circuittraining en kernversterkende oefeningen. Er zit een groot tonisch onderdeel bij met kickboksen omdat het je dwingt om alle spiergroepen in je lichaam te betrekken.

Door kickboks-pads te gebruiken, in tegenstelling tot gewoon schaduwboksen, verbrand je nog meer calorieën. Je werkt ook met je rug en trimt je taille omdat elke beweging veel kernkracht achter zich vereist. Het betrekken van je (core) kern zal uiteindelijk ook de coördinatie verbeteren, terwijl de constante beweging in kickboksen de flexibiliteit en reflexen verbetert.

Snel vet verbranden

De combinatie van gevechtskunstechnieken en hartverknovende cardio, kickboxing, is een energieke workout die gegarandeerd calorieën en vet verbranden. Het is een ongelooflijk efficiënte training. Met kickboksen alleen verbrandt je ongeveer 750 calorieën per uur. Voeg een springtouw en conditioneringsoefeningen toe en je kunt overal binnen een uur 750 tot 900 calorieën verbranden.

Het cardio-conditioning element van kickboksen is een van de meest effectieve manieren om vet te verbranden, vooral dat koppige buikvet dat geassocieerd is met een verhoogd risico op hartaandoeningen, diabetes en sommige soorten kanker.

Leer waardevolle zelfverdediging technieken

Terwijl de meerderheid van de vrouwen wennen aan kickboksen voor de fysieke training, is het zelfverdedigingsaspect voor veel mensen een voordeel. Het is belangrijk dat mensen weten waarom ze bepaalde bewegingen doen en bepaalde delen van hun lichaam aanspreken.

Het vermogen hebben om jezelf te beschermen, is een waardevolle troef en het is empowerment om te weten dat als je in een gevaarlijke situatie verkeerde, je de kennis hebt om jezelf er veilig uit te helpen.

Voel je sexy en zelfverzekerd

Er is niets sexyer dan iemand de les te lezen en er geweldig uit te zien. De intensiteit van kickboksen betekent dat je snel verbeteringen en resultaten zult zien. Wanneer je jezelf een programma doorgeeft dat je echt uitdaagt en je maakt het af dat alleen al verhoogt het vertrouwen dramatisch omdat je iets bereikt hebt en dat is iets om trots op te zijn.

Neem stress en agressie weg

Soms is de beste manier om stress te verminderen na een zware dag op het werk niet een koud biertje, maar een intense lichamelijke activiteit. Kickboksen biedt een gezonde manier om een ​​deel van de frustraties van de dag uit je systeem te halen, wat je ook zal helpen om een ​​betere nachtrust te krijgen en de mentale helderheid te verbeteren.

Het is een uitstekende release om je baas op de pads te verslaan. Boksen verhoogt ook de vrijlating van endorfines, die kunnen verminderen met stress.

De groepsatmosfeer van kickboksen is zelfs effectiever in het vrijmaken van endorfines. Hoewel elke vorm van krachtige activiteit deze feel-good chemicaliën zal vrijgeven, verbetert groepsoefening hun impact, volgens onderzoekers van het Institute of Cognitive and Evolutionary Anthropology in Oxford, Engeland.

Bekijk ook

Bokskampioen Deontay Wilder showt super vette motor

Hij verloor zijn laatste wedstrijd tegen Tyson Fury de Amerikaanse topbokser Deontay Wilder. Om deze ...

Vitor Belfort en Mike Tyson in AEW worstel tag-team

Het samen trainen van Vitor Belfort en Mike Tyson lijkt naar meer te smaken. Vitor ...

UITSLAGEN UFC ESPN 9 LAS VEGAS: Tyron Woodley vs Gilbert Burns

Hier vindt je de uitslagen van ESPN 9 LAS VEGAS: Tyron Woodley vs Gilbert Burns. ...