Badr Hari als headliner tijdens GLORY 64 Strasbourg? - Vechtsport Info
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Badr Hari als headliner tijdens GLORY 64 Strasbourg?

Badr Hari als headliner tijdens GLORY 64 Strasbourg?

Badr Hari: Kickboksen is de nummer één vechtsport ter wereld en beter dan MMA en Boksen!

Het is nog wat stil omtrent het GLORY 64 evenement wat gehouden wordt op 9 maart in het Franse Straatsburg. Echter zou dit zomaar eens snel kunnen veranderen. Wellicht zou Badr Hari wel eens op de fight card kunnen staan en dan misschien ook nog eens als headliner.

Hoe men het ook went of keert Badr is nog steeds hot news en de fans wachten al geruime tijd om een van de meest bekende kickboksers ter wereld weer eens in actie te zien.

Het liefst ziet men een rematch tegen regerend en ongeslagen GLORY zwaargewicht kampioen Rico Verhoeven zien, echter lijkt deze stap nog even weg en zal er eerst een partij moeten volgen tegen een andere vechter.

Jamal Ben Saddik

Maar wie zal dit dan zijn? Het meest voor de hand liggend lijkt de Belgische reus Jamal Ben Saddik, deze won op 8 december vorig jaar het 8-man toernooi. The Goliath vocht gewoon door met een gebroken hand om zijn doel te bereiken.

Ook stonden Badr en Jamal al eens eerder tegenover elkaar na afloop van Ben Saddik’s partij tijdens GLORY 59 in Amsterdam. Daar volgde een uitdaging van Saddik aan Badr die positief werd beantwoord.

LEES OOK: Jamal Ben Saddik daagt Badri Hari uit

Voor de fans

Maar waarom dan een gevecht op Franse bodem en niet in Nederland? Dit lijkt eenvoudig te verklaren, een grote schare fans van zowel Badr als Ben Saddik bevindt zich in de landen om Frankrijk heen.

Beide vechters zijn van Marokkaanse afkomst en verwacht wordt dat een dergelijk gevecht veel publiek zal trekken, onder andere uit de Marokkaanse gemeenschap.

Ver maar toch dichtbij

Straatsburg ligt ruim 5 uur rijden vanaf Amsterdam en 4 uur vanaf Antwerpen de thuisbasis van Ben Saddik, geen onoverkomelijke afstand om af te leggen voor de fans.

Bovendien zend de tv zender Veronica de hoofdkaart van GLORY uit op televisie dus is er voor de thuisblijvers ook geen probleem om het gevecht te volgen.

Brute training

Een feit is dat Badr de afgelopen maanden er een strikte trainings discipline op na houdt. Zo is hij veelvuldig te zien in video’s waar hij onder andere bij Mike’s gym aan het trainen is, recentelijk nog in een sparring ronde met Gökhan Saki.

Dit kan zoveel beteken dat een gevecht op korte termijn op handen is. Wat denkt u, zal Badr zijn lang verwachte terugkeer maken in Straatsburg?

Bekijk ook

Vrouwen mepper: MMA-vechter tergt rivaal in gevecht (video)

Tim Elliott ging flink los op zijn rivaal Jordan Espinosa tijdens hun gevecht afgelopen nacht ...

Kampioenen Nunes en Blachowicz behouden UFC-titels, Yan de pineut

Amanda Nunes en Jan Blachowicz wisten beiden hun UFC-titels te behouden. Peter Yan verloor zijn ...

SCHOKKEND: Illegale actie kost UFC-kampioen wereldtitel

Peter Yan, de voormalige UFC bantam kampioen, zal met een klote gevoel naar huis gaan ...