De legende is terug: Andy Souwer 'domineert' tegenstander in Singapore
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / De legende is terug: Andy Souwer ‘domineert’ tegenstander in Singapore

De legende is terug: Andy Souwer ‘domineert’ tegenstander in Singapore

De legende is terug: Andy Souwer 'domineert' tegenstander in Singapore

Andy Souwer maakte vandaag een verrassende comeback naar ONE Championship. Na lange tijd gedwongen aan de kant te hebben gezeten, liet de legende zien dat hij het nog steeds in zich heeft.

Voor Andy Souwer die sinds maart 2019 niet meer de ring in was geweest, was het stil zitten een hel. Niet dat de topvechter letterlijk gestopt was, maar een oogblessure belette hem in atie te komen. Het was duidelijk dat rust het enige middel bleek om weer op niveau te komen.

Vandaag kondigde ONE Championship een aantal ‘last minute’ wijzigingen aan voor het Big Bang event in Singapore. Zo schoof de debuut partij van voormalig GLORY kickboxing kampioen Marat Grigorian tegen de Rus Ivan Kondratev op naar de headliner.

Korte termijn

Aanvankelijk zou de Nederlands-Turkse Murat Aygun deze verzorgen in een titelgevecht tegen Roman Kryklia. Voor Aygun was dit zuur het was immers zijn debuut en dan gelijk voor de titel. Maar Anderson Silva stapte op korte termijn in. Dus kreeg Aygun alsnog de kans zijn kunnen te tonen.

Souwer die een lange carrière heeft als kickbokser en MMA-vechter was al in Singapore. Hij werd opgesteld tegen de Chinees Zhang Chunyu. Deze vocht lange tijd bij de Kunlun organisatie en vocht een partij in K1-Krush, Japan.

Echte knokker

Chunyu en Souwer gingen in d eerste ronde gelijk op. De scheidsrechter kwam even tussenbeide. De Chinees wilde en spinning backfist uitdelen maar raakte Souwer met de elleboog op het achterhoofd.

De tweede ronde begon met een flinke stoten en trappen uitwisseling tussen Souwer en Chunyu. De laatste raakte Souwer in het kruis en er werd een moment rust gepakt. De ronde werd vervolgd. Het bleef een heen en weer van combi’s waar Souwer de overhand had.

De derde en laatste ronde. Ging het gas erop bij Souwer. Chunyu kreeg het zwaar te verduren. Deze spuugde zijn bitje even uit. En kreeg later een waarschuwing voor het neergooien van Souwer. Met een stevige combi van stoten en trappen maakte Souwer een einde aan de partij. Souwer wint via unanieme beslissing.

Bekijk ook

Super knock-out uit een wel heel onverwachte hoek (video)

What’s better – the tomahawk elbow or the referee’s save? 😳 @MarkAbelardoMMA #ONEFistsOfFury2 #WeAreONE #ONEChampionship ...

Winkelpersoneel en klanten gaan los in massaal MMA-gevecht (video)

A whole fight just happened at bath & body works 🤣🤣🤣🤣🤣 I’m dying pic.twitter.com/ocumzj8G9f— Genevieve ...

Vermoeide UFC-kampioen: ‘Laat die Nederlandse maar vechten’

Amanda Nunes de UFC-kampioen in twee gewichtklassen wil voorlopig rust. Afgelopen zaterdag verdedigde Nunes met succes haar vedergewicht titel tegen Megan Anderson.