Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / Andy Souwer: ‘Blessure aan oog te riskant om te vechten’

Andy Souwer: ‘Blessure aan oog te riskant om te vechten’

Hij stond gepland te vechten tijdens het ONE Championship 1 miljoen lichtgewicht toernooi van vrijdag maar zegde af, Andy Souwer.

Souwer staat bekend als een van de hardste kickboksers die Nederland rijk is, dat hij moest afzeggen wegens de blessure aan zijn oog was dan ook een moeilijke keuze.

ZIE OOK: ONE FC Kickboksen: Regian Eersel verslaat Nieky Holzken

Wij spraken Souwer enige tijd geleden toen hij net uit het ziekenhuis kwam, waar onderzoek was gedaan en oogdruppels waren toegediend. Toen was nog niet duidelijk of zijn deelname op de tocht stond.

Eerst rust en dan verder

Besloten was om nog even radiostilte te houden. Op Instagram doorbrak Souwer vandaag in een video de stilte en sprak naar zijn fans en wenste de deelnemers aan het toernooi een goede wedstrijd toe.

De kickboks legende kiest duidelijk om rust te nemen en goed te herstellen, zijn gezondheid staat nu even op de eerst plek zo zegt hij in de post. Een verstandige beslissing want hoe moeilijk het ook moet zijn voor Souwer om rust te nemen, hij zal vast de ring weer gaan betreden.

Bekijk ook

ONE FC baas geeft uitleg over herroepen uitslag kickboks wedstrijd

De beslissing om de uitslag van de kickboks wedstrijd tussen Petchmorrakot Petchyindee en Giorgio Petrosyan teniet te doen, blijft de gemoederen bezig houden.

Kickboksen: ONE Championship’s wedstrijd beleid onder vuur

Er is flink wat commentaar op het wedstrijd beleid van ONE Championship vanuit vechtsport kringen.

GLORY 67: Petchpanomrung verdedigt titel tegen Boynazarov

Vandaag maakte GLORY Kickboxing bekend dat de organisatie haar GLORY 67 event in Orlando Florida zal houden.

REGIO NIEUWS UITGELICHT