Karate: Live kijken naar de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires Nieuws
Nieuws

Karate: Live kijken naar de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires

Karate: Live kijken naar de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires
Karate: Live kijken naar de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires

In aanloop naar de Olympische Spelen van 2020 te Tokio is Vandaag het Olympisch Karate van start gegaan op de Jeugd Olympische Spelen te Buenos Aires Argentinië. Vandaag en morgen word er gestreden om de hoogste eer in de klassen.

Karate debuteert als Olympische sport op de Jeugd Olympische Spelen van 2018 in Buenos Aires. Het zal zijn eerste senior optreden op Tokyo 2020 maken, maar daarvoor zullen we de beste jonge karatekas ter wereld in Argentinië in actie zien.

Authentiek

Sommige van de principes van karate omvatten eer, doorzettingsvermogen en respect, in overeenstemming met de Olympische waarden. Er zijn twee stijlen van competitief karate onder toezicht van de World Karate Federation: kumite (sparren) en kata (vormen).

Tijdens de Olympische Jeugdspelen wordt alleen kumite gevochten. Atleten zullen tijdens elk gevecht handschoenen en voetbescherming dragen. Elke wedstrijd duurt twee minuten, waarbij de karateka's moeten proberen punten te scoren door te stompen, te trappen en hun tegenstanders neer te halen. De atleet met meer punten na twee minuten wint.

Wedstrijdformaat

Acht atleten zullen strijden in elk van de zes evenementen op de YOG, met een gelijk aantal mannelijke en vrouwelijke karateka's. In de eliminatieronde worden atleten in twee groepen van elk vier geplaatst. De twee beste deelnemers uit elke pool gaan door naar de halve finale.

De verliezende halve finalisten winnen beiden bronzen medailles, omdat er geen derde plaats is. Atleten die deelnemen aan Buenos Aires zullen 16 of 17 jaar oud zijn. Karate vindt plaats in het Jeugd Olympisch Park in het Europa Paviljoen. De sport zal een van de laatste zijn die zijn medailles uitreikt, met wedstrijden die plaatsvinden op de laatste twee dagen van de Spelen.

(Alle datums en tijden in lokale tijd in Buenos Aires)

17 oktober

10: 00-13: 10 Women's -53 kg, Women's -59 kg, Heren -61 kg eliminatierondes

15: 00-16: 30 Dames -53 kg, Dames -59 kg, Heren - 61 kg halve finales, finale en medailleceremonie

18 oktober

09: 00-12: 10 +59 kg voor vrouwen, 68 kg voor heren, +68 kg eliminatieronden voor heren

14: 00-15: 30 +59 kg vrouwen, Heren -68 kg, halve finale mannen + 68 kg, finale en medailleceremonie

Online kijken
Je kunt alle actie op Olympic Channel bekijken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws