Home / Nieuws / K-1 Legende Remy Bonjasky: ‘Ik ben bang dat het kickboksen omvalt’

K-1 Legende Remy Bonjasky: ‘Ik ben bang dat het kickboksen omvalt’

Remy Bonjasky wil graag het kickboksen houden waar het is als topsport. Toch is hij bang dat het kickboksen wordt ingehaald door het MMA-vechten. Vooral geld speelt een rol.

In de Vechtersbazen Podcast van vandaag was topkickbokser en K-1 legende Remy Bonjasky te gast, samen met voetbalvedette Ruud Gullit. De beide sporten werden besproken en vooral de verschillen. Allebei zijn het topsporten maar het kickboksen haalt niet de populariteit van het voetballen.

De vraag is of dit überhaupt ooit zal gebeuren. Alhoewel het kickboksen goed op weg was lijkt onder andere de coronapandemie de doodsteek te zijn. Topatleten als Rico Verhoeven en Badr Hari tilde het kickboksen richting het mainstream publiek. Maar dit lijkt razendsnel weg te vallen. ,,Ik ben bang dat het kickboksen het nieuwe karate wordt”, zegt Bonjasky.

Dit mag niet gebeuren

In de jaren ’70 en 80 was het karate met een opmars bezig. Namen als Otti Roethof en Ludwig Kotzebue waren bijna wekelijks te zien bij studio sport. Dit stierf een stille dood en Bonjasky ziet dit liever niet met de sport gebeuren waar hij grote successen in behaalde. ,,Ik ben bang dat het kickboksen omvalt”, zegt hij dan ook.

Bonjasky zegt dat MMA en vooral de Amerikaanse vechtsport organisatie UFC de race lijkt te winnen. ,,Veel kickboksers flirten al met het grond vechten. Er is meer geld te verdienen dan in het kickboksen”, aldus Bonjasky. Bekijk de Vechtersbazen Podcast voor meer.

Bekijk ook

GLORY last persconferentie in met Rico, Hesdy, Levi en Tarik

GLORY Kickboxing last een persconferentie met de deelnemers aan het 4 man toernooi van 30 ...

Verkrachting details onthuld in rechtszaak tegen Conor McGregor

Conor McGregor’s juridische problemen zijn nog niet voorbij. Meer details zijn naar voren gekomen uit ...

Nederlandse vechtster Mellony Geugjes komt februari weer in actie

Mellony Geugjes zal op 13 februari de strijd aangaan met de Poolse Izabela Badurek. Het ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page