Nederlandse vechtsportwereld is gevallen kickbokskampioen meer dan zat Nieuws
Nieuws

Nederlandse vechtsportwereld is gevallen kickbokskampioen meer dan zat

Nederlandse vechtsportwereld is gevallen kickbokskampioen meer dan zat
Nederlandse vechtsportwereld is gevallen kickbokskampioen meer dan zat

Na een eerder verschenen bericht op onze website over een voormalig kickbokskampioen, die geld inzamelde bij sportscholen voor de CliniClowns regende het reacties van gedupeerden.

De kickbokskampioen uit de jaren 90 (naam bekend bij onze redactie), troggelde met een zielig verhaal bij sportscholen geld los. Via een Tikkie moest snel worden betaald omdat het geld besteed zou worden aan T-shirts. De opbrengsten zouden naar de CliniClowns worden overgemaakt. CliniClowns zorgt ervoor dat ernstig zieke kinderen door middel van vertier even hun zorgen kunnen vergeten.

Een groot aantal sportschool eigenaren hebben te goeder trouw een bedrag van € 150,- betaald, maar daarna nooit meer wat vernomen van de ‘vechtsport weldoener’. Aan de organisatie CliniClowns heeft voormalig kickbokskampioen nog wel een bedrag van € 15,- euro overgemaakt. Maar daar hield het mee op.

Onderbuik gevoel

Al veel langer liepen sportschool eigenaren met een slecht onderbuikgevoel rond over de actie. En voelden dat kickbokser die in de jaren 90 op alle grote vechtsport evenementen in actie kwam geen goede bedoelingen had. Er gingen wel verhalen over hem in de rondte, zoals ernstig drugsgebruik. Maar men kon zich niet voorstellen dat een goed doel als de CliniClowns zou worden misbruikt.

Of zoals een gedupeerde sportschooleigenaar stelt: “Het is te walgelijk voor woorden als je een goed doel als dit misbruikt voor eigen gewin”. Alleen al in de sportschool wereld heeft de kickbokser duizenden euro’s binnengeharkt. Die naar zijn eigen zeggen gebruikt zouden worden voor het maken van ‘printplaatjes’ en instelkosten. Een bedrag van € 5000,- of wellicht meer.

Terrein verlegd

De gulle gevers die allemaal hoopten dat het nog goed zou komen hebben het helemaal gehad met de oplichtingspraktijken van de ex-kickbokser. Mogelijk na het eerder verschenen artikel, heeft hij zijn terrein verlegd naar andere sectoren uit het bedrijfsleven, maar met hetzelfde verhaal. De drukkerij waar de T-shirts zijn besteld en kosten voor zijn gemaakt, was bij het schrijven van dit artikel, na verschillende aanmaningen aan het adres van de kickbokser, ook nog niet betaald.

Een goed doel als de CliniClowns misbruiken voor eigen gewin is walgelijk

Een sportschoolhoudster heeft inmiddels contact opgenomen met het TV programma Opgelicht. Ook is er contact gezocht met enkele landelijke kranten door enkele van de gedupeerden. Met als uitgangspunt mensen te behoeden voor de vechter die ooit schitterde in de ring, maar is overgegaan tot wanpraktijken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws