Home / Nieuws / Judo Nieuws / Judoka Henk Grol stelt pensioen uit vanwege Olympische Spelen

Judoka Henk Grol stelt pensioen uit vanwege Olympische Spelen

Henk Grol had in de planning om dit jaar te stoppen met top judo, maar het uitstel van de Olympische Spelen gooit nu roet in het eten.

Tegen NH.nl zegt Grol nog een jaar door te gaan nu de Olympische spelen in Tokio zijn afgelast. “Maar nu ze zijn uitgesteld, moet ik gewoon door. Ik ben van zo ver gekomen, ik zou mezelf nooit vergeven als ik nu afhaak,”zegt Grol tegen de nieuws site.

Had het graag anders gezien

Dat de spelen zijn afgelast daar heeft Grol zeker begrip voor, “De druk werd steeds groter”, zag hij. “Ik begrijp het ook wel. Volksgezondheid gaat boven alles. Maar stiekem had ik gehoopt dat ze de beslissing met een maand zouden uitstellen. Dat was blijkbaar niet haalbaar.”

Wanneer de Olympische Spelen in 2021 plaats zullen vinden is nog niet bekend, wel dat Grol dus een jaar zal moeten wachten om te stoppen. Overigens is het uitstel niet alleen zuur voor Grol, maar ook de overige Nederlandse judoka’s die streden voor een ticket zullen even in de wacht kamer moeten.

Bekijk ook

Europees kampioenschap judo weer verschoven

Het EK judo is uitgesteld tot november dit jaar.De Europese judobond EJU heeft de EK ...

Europees Kampioenschap Judo verplaatst naar najaar 2020

Begin mei zou het Europees Kampioenschap Judo plaatsvinden in de Tsjechische hoofdstad Praag Door het ...

37-Jarige Judokampioen overleden aan coronavirus

Cyril Boulanger, 37 jaar oud stierf op zondag 5 april in het Universitair Ziekenhuis van ...