Home / Nieuws / John de Mol gaat in het MMA Vechten: Koopt rechten UFC

John de Mol gaat in het MMA Vechten: Koopt rechten UFC

John de Mol wil uitzendrechten GLORY kickboksen

Naar verluidt heeft Talpa (John de Mol) de uitzendrechten gekocht van de Amerikaanse MMA-organisatie UFC, tenminste als we Wilfred Genee moeten geloven.

In de uitzending van voetbal Inside van afgelopen vrijdagavond melde Genee terloops dat men bij Talpa de wedstrijden van de UFC zal gaan uitzenden, en wel vanaf januari. Nu staat Genee al langer bekend om het feit een bommetje te kunnen droppen, maar niets is nog officieel bevestigd.

Eenzijdig

Al eerder kocht Talpa de uitzendrechten van GLORY Kickboxing waar men het stokje overnam van Ziggo, en wat nu wordt uitgezonden op tv door Veronica. Niet alleen de kickboks toernooien worden uitgezonden maar ook is er een programma omheen gebouwd “GLORY Time to fight” wat elke vrijdagavond uitgezonden wordt. Deze ontvangt wat kritiek omtrent het eenzijdige karakter en de presentatoren van het programma. Zo zou onder andere Hélène Hendriks niet overtuigend overkomen en vervalt mede presentator Remy Bonjasky vaak in herhaling.

De vraag blijft hoe en wanneer precies de eerste uitzendingen eruit gaan zien. De UFC hanteert een zogenaamd PPV (Pay Per View) systeem wat betaald kijken inhoudt. Diverse MMA gerelateerde websites melden dat de wedstrijden bij Veronica uitgezonden gaan worden, maar met een eventueel PPV lijkt dit  niet waarschijnlijk. Hoe Talpa dit gaat aanpakken is de vraag.

Volgens bronnen zou De Mol ook aandelen hebben gekocht in GLORY kickboxing, ook dit is nog niet bevestigd.

Bekijk ook

MMA-vechter dood aangetroffen in hotelkamer

De 29-jarige MMA-vechter was in Chisinau, waar hij een wedstrijd had tegen Lilian Grosu.

Bokskampioen Wladimir Klitschko op zee aan dood ontsnapt

Voormalig zwaargewicht kampioen Wladimir Klitschko, werd gered door de Spaanse kustwacht nadat het luxe jacht waar hij aan boord was in brand vloog.

Oud-kickbokskampioen Lucia Rijker ambassadeur ChildsLife

Oud-kickbokskampioen Lucia Rijker ambassadeur ChildsLife