Jamal Ben Saddik in ziekenhuis: ‘Dodelijke ziekte weer terug’ Nieuws
Nieuws

Jamal Ben Saddik in ziekenhuis: ‘Dodelijke ziekte weer terug’

Jamal Ben Saddik in ziekenhuis: ‘Dodelijke ziekte weer terug’

Gisteren verscheen op een juicechannel van RealityFBI het nieuws dat Jamal Ben Saddik is opgenomen in het ziekenhuis. Dit nieuws wordt door zijn woordvoerder bevestigd aan Vechtsport Info.

"Jamal is gisteren onder het mes gegaan, in januari werd geconstateerd dat de kanker weer terug was," deelde een woordvoerder van de vechter mee aan Vechtsport Info. Dit nieuws komt als een schok voor velen, gezien Ben Saddik een tijd vrij was van deze dodelijke ziekte.

Een dappere maar risicovolle beslissing

Ondanks de ernstige diagnose, koos Ben Saddik ervoor om een geplande operatie uit te stellen zodat hij kon deelnemen aan de Glory Grand Prix. Tegen het advies van zijn doktoren in, trainde hij zelfs in Thailand om zich voor te bereiden.

"Jamal wilde graag meedoen aan de Grand Prix als toernooi kampioen, wij weten inmiddels allemaal wat er in de tussentijd is gebeurd," aldus de woordvoerder. Deze keuze benadrukt de ongekende toewijding van Ben Saddik aan zijn sport, maar ook de risico's die hij bereid was te nemen.

Controverse en misverstanden

De situatie rondom Ben Saddik werd nog complexer na een incident in het GelreDome, waar hij betrokken was bij een schermutseling in de ring met Glory kampioen Rico Verhoeven. Dit incident, samen met de beslissing van Glory om Ben Saddik niet toe te laten tot het toernooi - een beslissing die volgens Ben Saddik en zijn team onterecht was - heeft veel stof doen opwaaien.

"Laten we niet vergeten dat Jamal een echte strijder is, al die verhalen die zijn ontstaan van mensen die niet weten wat er speelt zijn kwalijk te noemen," voegt de woordvoerder toe.

Op weg naar herstel

Nu de operatie achter de rug is, richt Ben Saddik zich op zijn herstel met de hoop snel weer te kunnen trainen. "Als alles goed is gegaan dan kan Jamal met een aantal weken weer trainen."

Zijn deelname aan toekomstige gevechten, waaronder een gepland gevecht op 27 april in Parijs, blijft onzeker. De komende weken zullen cruciaal zijn voor zijn herstel en eventuele terugkeer in de ring.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws