Is Rico Verhoeven de enige koning van het kickboksen? 'Wie regeert de ring' Nieuws
Nieuws

Is Rico Verhoeven de enige koning van het kickboksen? 'Wie regeert de ring'

Is Rico Verhoeven de enige koning van het kickboksen? 'Wie regeert de ring'

In de wereld van het kickboksen staan de ranglijsten nooit stil, en de topvechters van 2023 hebben hun plekken verdiend door een combinatie van techniek, kracht en doorzettingsvermogen.

In de discussie wie de titel 'Koning van het Kickboksen' verdient, wordt Rico Verhoeven vaak genoemd, mede dankzij zijn langdurige heerschappij als kampioen in de GLORY Kickboxing organisatie. Echter, de cijfers laten zien dat er vechters zijn met een indrukwekkender record.

De dominantie voorbij de titel: Kickboksen's beste recordhouders

Chingiz Allazov en Superbon van ONE Championship hebben beide een hoger aantal overwinningen en knockouts. Petchpanomrung van GLORY Kickboxing heeft zelfs een uitzonderlijk aantal van 171 overwinningen. Deze statistieken brengen de vraag met zich mee of de titel 'Koning' ook toekomt aan deze atleten met hun superieure records.

Maar hoe ziet de lijst er dan uit in de praktijk. Chingiz Allazov voert de lijst aan in de ONE Championship divisie met een indrukwekkend record van 61 overwinningen. Superbon, met 114 overwinningen, en Takeru, met 42 overwinningen, tonen ook de kracht van ONE Championship in de sport.

Positie Naam Organisatie Record KO's
1 Petchpanomrung GLORY Kickboxing 171-39 27
2 Sitthichai ONE Championship 128-34 39
3 Superbon ONE Championship 114-35 28
4 Marat Grigorian ONE Championship 66-13 34
5 Chingiz Allazov ONE Championship 61-5 37
6 Rico Verhoeven GLORY Kickboxing 61-10 20
7 Kazuki Osaki RISE 41-6 21
8 Takeru ONE Championship 42-3 25
9 Donovan Wisse GLORY Kickboxing 20-1 10
10 Toki Tamaru RISE 16-3 3

GLORY Kickboxing blijft echter niet achter, met Kampioen Petchpanomrung die maar liefst 171 gevechten heeft gewonnen, en de Nederlandse titaan Rico Verhoeven die zijn plaats als een van de toonaangevende zwaargewichten met 61 overwinningen behoudt.

Andere opkomende sterren zoals Donovan Wisse, met een bijna vlekkeloos record van 20-1, beloven de toekomst van de sport te blijven vormgeven. RISE vechters zoals Kazuki Osaki en Toki Tamaru tonen aan dat de organisatie ook formidabele kampioenen voortbrengt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws