IOC President feliciteert World Taekwondo Bond met internationale status Nieuws
Nieuws

IOC President feliciteert World Taekwondo Bond met internationale status

IOC President feliciteert World Taekwondo Bond met internationale status

Erkenning door IOC, Taekwondo van lokale tot internationale sport

De president van het International Olympisch Comité (IOC), Thomas Bach, feliciteerde World Taekwondo (voormalig WTF) dat het van een 'nationale' tot 'wereldwijde' sport is geworden en 'een geweldige speler binnen het IOC-stadium' is geworden. De IOC-president bevestigde ook dat Taekwondo op de voorgestelde lijst van kernsporten van de IOC voor de Olympische Spelen van 2024 staat, die in Lima, Peru, volgende september, "ter erkenning van de gemaakte vooruitgang" zal worden goedgekeurd.

IOC President feliciteert World Taekwondo Bond met internationale status

Bach verklaarde deze opmerkingen tijdens zijn bezoek aan de Wereld Taekwondo Kampioenschappen, in Muju, Zuid-Korea. De IOC-president verklaarde dat "183 landen plus één vluchtelingen team en 26 landen die tot dusver een medaille hebben gewonnen, de opening van Taekwondo voor de wereld bevestigen", verklaarde hij.

Humanitaire acties en anti-dopingbeleid

De IOC-president zei dat sommige van de olympische bewegingswaarden zoals de verantwoordelijkheid van alle sporten met de maatschappij, humanitaire acties en anti-dopingbeleid tegenwoordig onder invloed zijn vanwege het groeiende scheptisme, maar dat de Wereld Taekwondo bond een fantastische taak heeft om te volgen op deze olympische principes. De heer Bach heeft zijn "complimenten" uitgedrukt aan dr. Choue, president van World Taekwondo, omdat hij de eerste Federatie in de olympische organisatie is om een ​​vluchtelingen (gevluchte vechtsporters) in zijn wereldkampioenschappen op te nemen.

De IOC-president feliciteerde ook World Taekwondo met het uitnodigen van twee weeskinderen uit Nepal bij het evenement en waardeerde dat ze de gelegenheid hadden om met hen te hebben gedineerd. "Dit is waar de sport over gaat. Concurrentie, natuurlijk, maar ook verantwoordelijkheid voor de samenleving".

World Taekwondo geweldig voorbeeld

De heer Bach zei dat World Taekwondo een "geweldig voorbeeld" is voor de implementatie van deze initiatieven en ook voor de activiteiten die Dr Choue en zijn team doen bij vluchtelingenkampen. De WT-president zei dat het komende plan in deze zaak is om deze activiteiten uit te breiden naar Afrika, in landen als Djibouti.

Wat de mogelijkheid betreft voor een samenwerking tussen Zuid-Korea en Noord-Korea in de Olympische Spelen, iets dat de heer Moon de afgelopen zaterdag in Muju heeft uitgedrukt, zei Bach dat hij volgende maandag een vergadering zal hebben met de president van de Republiek om daarover te discussiëren.

IOC President feliciteert World Taekwondo Bond met internationale status

WT demonstratie team naar Noord Korea

De IOC-president heeft ook vermeld dat de implementatie van de PSS en elektronische hoofduitrusting en de regelswijziging Taekwondo een "transparante" en "interessantere" sport heeft gemaakt. Tijdens de persconferentie in de T1 Arena van Taekwondowon, bevestigde Dr Choue ook dat het WT demonstratie team voor de eerste keer in Pyongyang deze herfst zal uitvoeren bij gelegenheid van de ITF Wereldkampioenschappen. Het WT Demo Team zal tijdens de openingsceremonie van het evenement optreden. "Het WTF-team reist naar Pyongyang van 16 tot 19 september", aldus Choue.

Deuren staan open ​​voor ITF atleten

Het WTF-team neemt het podium in de openingsceremonie en zal waarschijnlijk nog een andere prestatie in Pyongyang hebben voordat ze huiswaarts reizen. Dr Choue noemde ook dat de deuren open staan ​​voor ITF atleten om deel te nemen aan alle WT evenementen, zoals de Grand Slam, de kwalificatie voor de Olympische en Paralympische Spelen en de World Beach Poomsae Championships. Hij hoopt een overeenkomst te ondertekenen met de ITF hierover en het vervolg van het protocol van overeenstemming in 2014 in Nanjing tijdens het WT-bezoek aan Noord-Korea in september volgend jaar.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws