Home / Nieuws / Hulpacties gestart voor oud-bokser Rudi Lubbers, na schokkende documentaire

Hulpacties gestart voor oud-bokser Rudi Lubbers, na schokkende documentaire

De documentaire over oud-bokser Rudi Lubbers heeft heel wat teweeg gebracht. Na ons eerdere artikel vandaag, ontplofte het Vechtsport Info social media kanaal met reacties van mensen, die spontaan hulp aanbieden om de aan lager wal geraakte oud-bokser te helpen.

Ook bij de NOS/NTR, die de documentaire over Lubbers maakte komen er stromen van reacties binnen. In een persbericht die men eerder vanmiddag uitbracht zegt men blij te zijn met de hulp die geboden wordt.

Wij spraken met de maker van de documentaire, Bart Nijpels en oud-wielrenner Rini Wagtmans die de bokser maar ook andere sporters met problemen al eerder hielp, hij coördineert de actie.

Helpen

“Rudi heeft echt hulp nodig, hij leeft nu in een busje in Bulgarije waar de winters keihard zijn,” zegt Nijpels. “Er moet gewoon hulp komen, de vraag is even hoe wij Rudi het beste kunnen helpen.”

Nijpels geeft aan dat de hulp gecoördineerd moet worden en dat wellicht met steun een camper of caravan met een kachel voor Rudi aangeschaft kan worden.

Vrijheid

“Tussen vier muren zullen wij Rudi niet krijgen hij leeft daar een te vrij leven voor, dit kunnen wij echter wel aangenamer maken. Vandaar dat een camper of caravan zou helpen,” vervolgt Nijpels.

LEES OOK: Heftige reacties op documentaire over bokser Rudi Lubbers

Ook Wagtmans is er duidelijk over; “Rudi heeft recht op sociale hulp naast de giften die binnenkomen. Er zou een consul van de Nederlandse ambassade naar Zuid-Oost Bulgarije moeten reizen en hem vragen, hoe kunnen wij u helpen meneer Lubbers. “

Bokslegende

Om te voorkomen dat personen met kwade bedoelingen gebruik willen maken om een slaatje te slaan uit de situatie van Lubbers, is er een email adres in het leven geroepen. Via HelpRudiLubbers@gmail.com kan men de organisatie benaderen.

Overigens stelt de men het op prijs dat mensen willen helpen maar moet dit wel in goede banen worden geleidt. Rudi Lubbers stond ooit als enige Nederlander tegenover bokslegende Muhammed Ali en hield het alle ronden vol in hun inmiddels epische gevecht.

Bekijk ook

Kickbokser Denise Kielholtz: ‘Ballet was niet mijn ding’

Zij is een van Nederlands meest getalenteerde kickboksers, Denise Kielholtz.

Betere knokker worden in de ring: Middagdutje helpt

t slaap goed is en het lichaam helpt herstellen na noeste arbeid is algemeen bekend.

Van 6 t/m 8 oktober vindt de 6e editie van het Taekwondo Kamp Nederland plaats. En jij kunt erbij zijn!

Oud-Taekwondo kampioen vermoord teruggevonden op Kreta

De Griekse politie onderzoekt de moord op Suzanne Eaton, een Amerikaanse Oud-Taekwondo kampioen en wetenschapper.